11. februar 2024 13:56

Mina Stanojević: Vrnjačka Banja rasprodata za praznike, cene nisu menjane

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mina Stanojević: Vrnjačka Banja rasprodata za praznike, cene nisu menjane

Foto: Tanjug TV

BEOGRAD - Turistički kapaciteti u Vrnjačkoj Banji za predstojeći praznik Dan državnosti Srbije Sretenje su popunjeni, a smeštaj se eventualno još može pronaći u privatnom smeštaju, izjavila je danas portparol Turističke organizacija Vrnjačke Banje Mina Stanojević i dodala da cene u ovom turističkom mestu, koje je u decembru bilo najposećenije, nisu menjane.

Ona je za Tanjug istakla da su mnogi gosti spojili dva vikenda i da u Vrnjačkoj Banji ostaju cele sedmice, kada će moći da uživaju u brojnim sadržajima, među kojima je i nova atrakcija stakleni vidikovac.

"Vidikovac smo svečano otvorili pre nedelju dana. On se nalazi na Crkvenom brdu, u samom centru Vrnjačke Banje, na čuvenom Trgu kulture, na 24 metra visine i sa njega se vidi ceo park, Trg kulture, čak i termomineralno kupatilo i mineralni izvori u parku, tako da se veoma radujemo što imamo još jednu turističku atrakciju", istakla je ona.

Za one koji se u ovom turističkom mestu nađu u sredu, na Dan zaljubljenih najavila je da će moći da učestvuju ili samo prisustvuju tradicionalnoj manifestaciji "Poljubi me" na čuvenom Mostu ljubavi.

Reč je o takmičenju u najdužem poljupcu, gde je za sada rekord 112 minuta. Stanojević je pozvala parove da dođu i da se takmiče i navela da su predviđene nagrade u četiri kategorije, pri čemu je glavna nagrada vikend u Vrnjačkoj Banji u hotelu sa pet zvezdica.

Prema njenim rečima ovo je samo jedna u nizu od oko 50 manifestacija koliko ih se održava u Vrnjačkoj Banji, a među njima su svakako najpoznatije Vrnjački karneval, Lovefest, Festival filmskog scenarija.

Sagovornica Tanjuga je istakla da je popunjenost smeštajnih kapaciteta vikendom stoprocentna a radnim danima iznosi oko 90 odsto.

Dodala je da je poslednjih pet-šest godina u Vrnjačkoj banji otvoreno više od 15 hotela i vila u privatnom smeštaju i da je uloženo mnogo novca u razvoj turizma.

Kada je reč o cenama, navela je da se one nisu menjale, posebno cene smeštaja i da jedino u vreme najjače sezone budu nešto veće.

Govoreći o novim sadržajima u Vrnjačkoj Banji istakla je izgradnju gondole Vrnjačka Banja-Goč.

"Ona bi trebalo da bude završena do 2026. godine a gradimo je zajedno sa porodicom Đoković. Ne smem da izostavim ni panoramski točak, koji je najviši na Balkanu, visine 50 metara. Tu je i naš akvapark", navela je Stanojević.