19. februar 2024 13:27

Najbolje srpske vinarije predstaviće se na trećem "Wine festu" u Novom Sadu 24. februara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Najbolje srpske vinarije predstaviće se na trećem "Wine festu" u Novom Sadu 24. februara

Foto: Shutterstock.com/K.Decha, ilustracija

BEOGRAD - Festival vina "Wine fest" na kome će učestvovati više od 55 vinarija, održaće se u Novom Sadu 24. februara u hotelu Šeraton (Sheraton).

Kako su najavili organizatori, pored Fruškogoraca, Župljana, Šumadinaca i vinara iz svih domaćih vinogorja, publici će se predstaviti i gosti iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Francuske, Italije i Španije.

Izlagači će, kako se navodi u saopštenju, pred posetioce izneti sveža bela i roze vina, kao i crvene rezerve koje će krasiti vinsku scenu Srbije ove godine.

"Wine fest ima ambiciju da na jednom mestu profesionalcima i ljubiteljima vina ponudi ono najbolje sa domaćeg tržišta i da bude vrhunska platforma za degustacije, diskusiju i druženje", dodaje se.

Organizator festivala Zlatko Živanić kazao je da su izlagači prvenstveno birani prema nagradama u poslednjih godinu dana, potom po tradiciji, pa proizvodnji vrhunskih vina od autohtonih srpskih sorti.

"Neće biti pratećeg programa jer želimo da fokus bude na tome da ljudi probaju nove i stare etikete, kao i vina novih vinarija", rekao je on.

Ovogodišnji "Wine fest", koji se inače organizuje treći put, otvoren je za sve posetioce od 14 do 20 časova, a ulaznice su dostupne preko GIGS TIX servisa i na samom ulazu.