23. avgust 2023 17:47

Državni sekretar Rejhan Kurtović: Vlada stambenim rešenjima osigurava budućnost najosetljivijima u društvu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Državni sekretar Rejhan Kurtović: Vlada stambenim rešenjima osigurava budućnost najosetljivijima u društvu

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA LJUDSKA I MANJINSKA PRAVA I DRUŠTVENI DIJALOG

RAŠKA - Državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Rejhan Kurtović poručio je danas na ceremoniji uručenja ugovora o donatorskoj pomoći i ključeva 18 stanova namenjenih za socijalno stanovanje korisnicima u Raški, da Vlada Srbije vodi odgovornu politiku i odgovarajućim stambenim rešenjima osigurava budućnost i prosperitet najosetljivijim kategorijama stanovništva.

"Vlada Republike Srbije vodi odgovornu politiku u svim sektorima društva. Između ostalog, zajedničkim snagama delujemo na poboljšanje i inkluziju svih marginalizovanih grupa u svim društvenim sferama u Srbiji. To je veoma bitno, jer odgovarajućim stambenim rešenjima osiguravamo budućnost i prosperitet najosetljivijim kategorijama stanovništva", naveo je Kurtović.

On je zahvalio svim donatorima i partnerima, predstavnicima resornih ministarstva, lokalne samouprave i organizacija civilnog društva bez kojih, kako je rekao, ne bi bilo moguće realizovati sve ono što se kroz ovaj Program postiglo i ostvarilo, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Dodao je da su uz pomoć ovog projekta stvoreni najznačajniji preduslovi za početak novog života i prosperitet pripadnika pojedinih marginalizovanih grupa i uz to podstrek za još niz aktivnosti i mera koje doprinose njihovom integrisanju u normalne životne tokove naše zajednice.

Stanovi su izgrađeni u okviru projekta "Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji" koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Program "Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji" doprinosi većoj socijalnoj inkluziji žena i muškaraca, devojčica i dečaka koji su izloženi siromaštvu i socijalnoj isključenosti, omogućavajući im da dostojanstveno žive i aktivno učestvuju u društvu.

Ciljne grupe kojima se Program bavi su pripadnici romske populacije, žene žrtve porodičnog nasilja, mladi koji napuštaju sistem podrške socijalne zaštite i osobe sa invaliditetom.