23. april 2024 21:38

Žiofre: Buduće ime za Srbiju je EU

Izvor: TANJUG

podeli vest

Žiofre: Buduće ime za Srbiju je EU

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Francusko-srpska privredna komora (CCIFS) organizovala je večeras Gala veče povodom 15 godina rada pod nazivom ''Dobrodošli u Budućnost”, a tim povodom šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre naglasio je da je ''EU buduće ime za Srbiju''.

''Buduće ime Srbije je EU i to je ono na čemu radimo da se dogodi što pre. Zato su nam potrebne srpske, francuske kompanije...da pomognete da se Srbija i ekonomski više integriše u EU'', rekao je Žiofre.

Svečanost je bila prilika da predsednik Francusko-srpske privredne komore Dragan Stokić uruči priznanje za doprinos u razvoju francusko-srpskih ekonomskih odnosa ministraki energetike i rudarstva Dubravki Đedović Handanović,

Ministarka je zahvalila na priznanju, ali i na inicijativama i aktivnostima CCIFS koje su unapredile srpsko francuske odnose.

“Verujem da je ovo priznanje za sve ono što smo kao Ministarstvo, i kao Vlada Srbije, uradili u prethodnom periodu, da damo novi impuls razvoju energetskog sektora, da ga sistemski razvijamo i učinimo efikasnijim”, kazala je ona.

Gala veče okupilo je 200 zvanica, institucionalnih i privrednih partnera i članova CCIFS.