31. maj 2023 13:09

Manifestacija "Dani slovačke kulture" biće održana od 1. do 6. juna u beogradskoj Galeriji '73

Izvor: TANJUG

podeli vest

Manifestacija "Dani slovačke kulture" biće održana od 1. do 6. juna u beogradskoj Galeriji '73

Foto: PROMO

BEOGRAD - Manifestacija "Dani slovačke kulture" će, sedmu godinu za redom, biti organizovana u beogradskoj Galeriji '73 u periodu od 1. do 6. juna ove godine, najavili su organizatori.

Tim povodom, u četvrtak 1. juna 2023. godine, sa početkom u 19 časova, biće upriličeno svečano otvaranje samostalne izložbe grafika "Stepenice ka nebu" autorke Emilie Valentikove - Labat.

Emilia Valentikova-Labat (17.05.1992.; Novi Sad) je završila studije grafike na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radovana Jandrića 2017. godine, tu je završila i master studije 2019. godine.

Priredila je pet samostalnih izložbi i učestvovala na brojnim kolektivnim izložbama u Srbiji i inostranstvu.

Živi u Bačkom Petrovcu i radi kao likovni pedagog u osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" u Magliću.

Ova manifestacija je ujedno i prilika da se beogradskoj publici prezentuju književna dela najpoznatijih savremenih slovačkih pisaca i pesnika.

Na književnoj večeri koja će biti održana u utorak 6. juna 2023.g. u 18:30 časova, biće reči o najnovijim knjigama koje su objavljene u izdanju Matice srpske i Arhiva Vojvodine u Novom Sadu.

Autori koji će održati predavanja su: prof.dr Mihal Harpanj "Slovačka književnost u srpskim književnim časopisima XIX. veka" i dr Zdenka Valent-Belić "Slika Srba u slovačkoj književnosti".

Manifestacija "Dani slovačke kulture" se realizuje uz podršku Ambasade Slovačke u Beogradu, Slovačkog kulturnog kluba i GO Čukarica i trajaće do 6. juna.