13. novembar 2023 21:18

Revijom posvećenoj Tamari Bakić zatvoren Fešn selekšn

Izvor: TANJUG

podeli vest

Revijom posvećenoj Tamari Bakić zatvoren Fešn selekšn

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Jesenji "Fešn selekšn" (Fashin Selection), modne agencije Selekt (Select) večeras je završen revijom "Broj jedan - Tamara Bakić" u Pozorištu na Terazijama.

Na reviji koja je omaž prvom srpskom top-modelu i legendi naše modne scene Bakić (1934-2021), pistom su prošetali manekeni svih generacija, među kojima su bili Nebojša Grnčarski, Đorđe Kortina, Boško Jakovljević, Ljiljana Erić, Dragana Grnčarski, Ivana Momirov i drugi.

 

U završnoj reviji 36. Fešn selekšna, započetog 5. novembra, manekeni su nosili kreacije Zvonka Markovića, Bate Spasojevića, Verice Rakočević, Martini Vesto, Nemanje Pantelića, modnih kuća AMC, P.S: Fashion i Sirogojno stajl.

Na početku programa, prikazan je kratak film u kome su maneken Neven Bošković, televizijski reporter Filip Maksimović i drugi govorili o značaju Bakić na srpskoj i jugoslovenskoj modnoj sveni.

Voditeljka programa Snežana Dakić je istakla da je "jedno mesto u prvom redu rezervisano za Bakić", dok je njena prijateljica Snežana Simin istakla da bi "bila izuzetno srećna zbog večerašnjeg događaja", koji "pokazuje veliko poštovanje i ljubav za Tamaru".

Marković je podsetio da je Bakić bila oštar kritičar, da je imala posebnu energiju, poručivši: "Hvala ti Tamara na svetlosti koju si podelila sa nama".

Modna novinarka Jelena Gajšek je rekla da je Bakić bila prelepa žena, koja ju je odvela na prvu reviju i "nesebično je delila sve što zna", i uvodila u svet modnog novinarstva i manekenstva.

Glumica Milica Milša je rekla da Bakić bila "osoba koja je širila sreću i radost", i da je lično zaslužna što je prepoznala u njoj to nešto, "gurnula na akademiju i savetovala da će to biti živorni poziv".

"Bila je kao majka, prijatelj i drugarica, jedno sunce i putokaz koji nas je vodio kroz sve ove godine", poručila je Milša.