1. februar 2024 19:27

Otvorena humanitarna izložba fotografija Nataše Komatine i Aleksandre Čvarković

Izvor: TANJUG

podeli vest

Otvorena humanitarna izložba fotografija Nataše Komatine i Aleksandre Čvarković

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Izložba autorskih fotografija pod nazivom "Tajni vrt", gde su se predstavile dve autorke - Nataša Komatina fotografijama cveća i Aleksandra Čvarković fotografijama detalja Zemuna, otvorena je večeras u okviru "HyArt" projekta, u hotelu "Hyatt Regency Beograd".

"HyArt" projekat hotela Hyatt Regency Beograd spaja umetnička dela modernih umetnika sa beogradske scene i tradiciju hotela.

Cilj projekta je da podrži umetnike, gde je publici omogućeno da se svakog meseca u grandioznom lobiju upozna sa autorskim radovima raznih umetnika.

Izložba je prodajnog karaktera, a deo prihoda biće doniran programu "Muzika nade" koji pomaže deci iz socijalno ugroženih grupa da se uz pomoć muzike razviju, uspešno školuju i utiču na društvo iz koga su potekli.

Izložbu je otvorio naš proslavljeni fotograf Nebojša Babić.

Nataša Komatina, diplomirani politikolog za međunarodne odnose, rođena je u Beogradu. Više od 20 godina radi na poslovima i projektima u oblasti međunarodne saradnje i komunikacija.

Pored osnovnih profesionalnih obaveza, inspirisana cvetom kao najlepšim detaljem prirode posvetila se svojoj velikoj ljubavi, fotografiji.

Ovo je njena četvrta izložba fotografija.

Cvet je njena večita inspiracija, ali ne kao objekat, već cvet kao pokret, miris, boja, kao lahor, kao energija egzotičnih gradova u kojima je živela. Svedenim i preciznim izrazom dočarava na svakoj fotografiji zanimljivu priču i asocira nas na ljubav, tajni vrt, a ponekad na osamu.

Aleksandra Čvarković preko 20 godina radi u svetu fotografije i marketinga i ima profesionalno višegodišnje iskustvo u dizajnu fotografija, kao ilustarator, fotograf, a zaposlena je u Orange Studiju u Beogradu.

Prvi put se predstavlja beogradskoj publici fotografijama skrivenih detalja zemunskih kapija i dvorišta.