13. februar 2024 15:19

Marko Blagojević: Uskoro gotov projekat za građevinsku dozvolu za izgradnju nove koncertne dvorane

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marko Blagojević: Uskoro gotov projekat za građevinsku dozvolu za izgradnju nove koncertne dvorane

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Projekat za građevinsku dozvolu za izgradnju nove koncertne dvorane Beogradske filharmonije privodi se kraju, izjavio je danas za Tanjug ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.

On je naglasio da će izrada projekta za izvođenje početi nakon što ovaj projekat bude završen, kao i da su u pripremi projekta učestvovali najveći stručnjaci.

"U pripremi su učestvovala najveća imena, kada je projektovanje objekata takve vrste u pitanju, počev od projektantske kuće Arup, koja je projektovala Sidnejsku operu i koja je bila zadužena za projekat akustike", rekao je Blagojević.

Kako je naveo, preduzeti su svi koraci kako bi Beograd dobio jedan reprezentativan objekat kakav i zaslužuje.

"Dakle, da ponovim, privodi se kraju rad na projektu za građevinsku dozvolu, nakon toga sledi izrada projekta za izvođenje i ja očekujem da taj posao pripreme ovog projekta, koji već godinama traje, bude završen do kraja ove godine", kazao je Blagojević.

Koncertna dvorana je predviđena na parceli od 16 hektara, između Ulice Ušće, Palate Srbija i Bulevara Mihajla Pupina i Nikole Tesle, a ukupna površina zdanja biće 57.911 kvadrata sa podrumom, prizemljem i pet spratova.