6. mart 2024 12:05

Muzej afričke umetnosti najavio program za mart

Izvor: TANJUG

podeli vest

Muzej afričke umetnosti najavio program za mart

Foto: MAU foto promo

BEOGRAD - Muzej afričke umetnosti (MAU) najavio je danas da će tokom marta organizovati nekoliko programa, u okviru kojih su prikazivanje dokumentarca "El Šat - Nacrt za utopiju" i izložba "Otisak vremena".

U okviru besplatnog programa za starije sugrađane "MAU za sve, svi u MAU“ 7. marta biće održana radionica izrade nakita od tekstila i drugih materijala, uz uvodno predavanje “Nakit kao ukras, lični predmet, oznaka etničkog ili kraljevskog statusa”, najavio je muzej.

Kako je najavljeno, program "Nedelja u MAU“ se organizuje za pojedinačne i porodične posete, a podrazumeva paralelni program kustoskih vođenja za odrasle i kreativnih radionica za decu uzrasta od 6 do 12 godina.

Iz MAU je navedeno da su tokom marta na programu stručna vođenja za odrasle kroz taktilnu izložbu "Vidi, dodirni, oseti“ i kreativna radionica "Kakva je to riba dvodihalica?“, uz obavezno prijavljivanje na mejl kontakt@mau.rs.

Besplatna projekcija "El Šat - Nacrt za utopiju“, uz gostovanje autora Ivana Ramljaka, je 22. marta (18:00), a film govori o evakuaciji i životu velikog broja stanovnika Dalmacije u Egipat tokom Drugog svetskog rata, saopštio je MAU.

"Krajem marta u MAU će biti postavljena izložba 'Otisak vremena', koja predstavlja stvaralaštvo Lane Vasiljević i Marije Ćalić, dve savremene umetnice koje kroz istraživanje i preispitivanje sopstvenih sećanja na Afriku stvaraju lične otiske vremena", piše u saopštenju.

Kako je najavljeno, izložba pod nazivom "Duhovi Afrike - Ritualna zapadnoafrička umetnost“ autorke Aleksandre Prodanović Bojović od 21. marta do 12. aprila gostovaće u Centru za kulturu Svilajnac.