11. april 2024 21:56

Revija "Niti" otvorila 53. Perwoll Fashion Week

Izvor: TANJUG

podeli vest

Revija "Niti" otvorila 53. Perwoll Fashion Week

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Revijom "Niti", modnog kreatora Igora Todorovića večeras je u beogradskom Hangaru otvoren 53. Perwoll Fashion Week, koji traje do 17. aprila pod sloganom "MaštAI".

Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvovaće, kako je najavljeno, više od 100 dizajnera iz Srbije i regiona.

Revije će predstaviti kreatori Boško Jakovljević, Irena Grahovac, Aleksandra Lalić, Vesna Kracanović, Dejana Momčilović, Peđa Nerić, Marko Feher...

Generalni menadžer Nedelje mode Nenad Radujević podsetio je da Fashon Week već 28 godina promoviše aktivnost domaćih modnih stvaralaca.

Minutom aplauza, umesto ćutanja, odata je počast nedavno preminuloj umetnici Aleksandri Slađani Milošević, a Radujević je podsetio da je ona bila prva dobitnica nagrade Fashion Week-a za doprinos mode muzici.

"Bila je buntovnica, aktivistkinja, glasnogovornik naših duša", kazao je Radujević.

Kreatorkakreatorke Ana Trošić Trajković je istakla da Fashion Week iz godine u godinu ne prestaje da napreduje i prati trendove.

"Održiva moda predstavlja budućnost mode, pa će svako izdanje imati bar jedan dan koji će biti posvećen ekologiji u modi", rekla je Trošić Trajković. 

Ivanović, koja obeležava 10 godina rada, smatra da je Perwoll Fashion Week "vrhunac domaće i regionalne mode".

Revija "Niti", koja je, kako je istakao Radujević, dobro prihvaćena i na Milanskoj nedelji mode, donosi "novi život starih zanata", te je i zvučno adekvatno propraćena etno muzikom.

Usledila je revija mladih kreatora, pobednika "Perwoll Fashion Week" konkursa.

Kao uvertira manifestacije, u sredu je u galeriji "Sanjaj" otvorena izložba "Neograničena veza - Unlimited Ties" autorke Nataše Šarić.