7. februar 2023 10:52

Film "Zločin je moj" Fransoa Ozona otvara 24. februara FEST u Mts dvorani

Izvor: TANJUG

podeli vest

Film "Zločin je moj" Fransoa Ozona otvara 24. februara FEST u Mts dvorani

Foto: PROMO

BEOGRAD - Film "Zločin je moj" francuskog reditelja Fransoa Ozona otvoriće 51. Međunarodni filmski festival FEST prikazivanjem 24. februara (19.30) u Mts dvorani, najavili su danas organizatori.

"Reč je o međunarodnoj premijeri najnovijeg filma jednog od najznačajnijih evropskih reditelja svoje generacije i ostvarenju koje će beogradska publika imati prilike da vidi pre francuske, budući da film ulazi u tamošnje bioskope tek 8. marta", saopštio je FEST.

U Ozonovoj krimi drami igraju mlade nade francuske kinematografije Nadia Tereskiević i Rebeka Marder, kao i njihove pooznate kolege Izabel Iper, čiji je lik nadahnut čuvenom glumicom Sarom Bernar, Fabris Lukini, Deni Bun i Andrea Disoli.

Ozon je naveo da je film u suštini priča o trijumfu sestrinstva i da je svojevrsno odavanje počasti radovima Žana Renoara, Fransoe Trifoa, Ernsta Lubiča i Frenka Kapre, naročito američkim romantičnim komedijama iz tridesetih godina prošlog veka.

"Na mene je uticalo i to kako su Amerikanci prikazivali Pariz toga vremena, kao što je film 'Viktor/Viktorija' Blejka Edvardsa", rekao je Ozon.

Beogradski FEST će biti održan od 24. februara do 5. marta pod sloganom "Strast života".