7. mart 2023 23:02

Film "Indigo kristal" premijerno prikazan u Mts dvorani i Sinepleks Galeriji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Film "Indigo kristal" premijerno prikazan u Mts dvorani i Sinepleks Galeriji

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Film "Indigo Kristal” Luke Mihailovića večeras je imao premijeru rasprodatim prikazivanjima u Mts dvorani i Sinepleks Galeriji u Beogradu, gde su se posetiocima poklonili članovi autorske i glumačke ekipe.

Debitantsko ostvarenje mladog reditelja i scenariste Mihailovića, posebno po snimanju u njegovom rodnom Šapcu i crno beloj fotografiji Vladimira Milivojevića i Vladimira Đurića, dobilo je višeminutne aplauze i ovacije posetilaca u Mts dvorani.

U Mts dvorani "crvenim tepihom" pred brojnim novinarskim ekipama prošetali su Mihailović, glavni glumci Nina Janković, Miodrag Radonjić, Denis Murić, Miloš Petrović Teojpec, Pavle Mensur i drugi.

Mihailović je rekao novinarima da mu je najvažnije da "pubilka podeli entuzijazam", koji su on i njegova ekipa imali tokom dva meseca snimanja u Šapcu.

Radonjić je rekao novinarima da će mu ostati dugo u pamćenju to što su "mnogo radili, snimali naporno", a pohvalio je Janković i ostale Šapčane kao dobre domaćine, koji su znali da ekipi "donesu gibanicu, pogače sa čvarcima i svi su bili jako srdačni".

Govoreći o razlici njegovog lika u "Indigo kristalu" u odnosu na prepoznatljivo pojavljivanje u filmskom i televizijskom serijalu "Južni vetar", Radonjić je naveo da se uvek trudi da igra drugačije uloge.

Radonjić je ocenio i da je crno bela fotografija "Indigo kristala" postala trend u svetu, i kao omiljeni takav film je istakao domaći "Kad budem mrtav i beo" (1967).

Odgovarajući na novinarska pitanja, Janković je rekla da je snimanje u rodnom gradu shvatila kao ogromnu odgovornost, da crno bela fotografija donosi na težini filma, i da je osećala sigurnost igrajući pored svog poznanika Radonjića.

"Ovu ulogu posvećujem mojoj drugarici Maji koja je preminula mesec dana pre snimanja filma. Zamolila sam da se moj lik zove Maja", naglasila je Janković.

Murić je rekao da očekuje mnogo od ovog filma "koji zaslužuje dosta publike", Petrović Trojpec je na novinatsko upoređivanje sa francuskom "Mržnjom" (1995) Matjea Kasovica rekao da je sičnost jedino u crno beloj slici, a da je, kako je naveo '''Indigo kriistal' autentičan i bolji''.

Film tokom četiri dana prati Radonjićev lik Vuka, povratnika iz zatvora koji pokušava da se asimiluje u društvo, a gonjen samoubistvom najboljeg druga, pokušava da spase njegovog mlađeg brata.

U ostalim ulogama su Miloš Đurović, Mateja Popović, Gorica Popović i Milana Čučilovića, a kao i frontmeni grupe Crni cerak Relja Despotović i Đorđe Bibić, koji su radili u muziku za film.

Redovno bioskopsko prikazivanje "Indigo kristala" počinje 9. marta.