23. januar 2024 17:26

Filmovi distributerske kuće Megacom nominovani za nagradu "Oskar"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Filmovi distributerske kuće Megacom nominovani za nagradu "Oskar"

Foto: Photo by Invision/AP, File/Matt Sayles

BEOGRAD - Distributerska kuća Megakom (Megacom) film (MCF) saopštila je da su se među danas nominovanim za nagradu "Oskar" našli filmovi u njihovoj distribuciji "Anatomija pada", "Prošli životi", "Jadna stvorenja" i "Zona interesa".

"'Jadna stvorenja' reditelja Jorgosa Lantimosa nominovan je u 11 kategorija, za najbolji film, režiju i za najbolju glumicu za koju je nominaciju ponela Ema Stoun i za najbolju sporednu mušku ulogu je nominovan Mark Rafalo", navodi se u saopštenju.

Iz MCF-a je najavljeno da će se "Jadna stvorenja" naći od 8. februara na redovnom reperotaru domaćih bioskopa.

Dobitnik Zlatne palme francuski film "Anatomija pada" nominovan je u pet kategorija - za najbolji film, režiju, glumicu, montažu i originalni scenario, podsetio je distributer.

Film reditelja Džonatana Glejzera "Zona interesa", nominovan je u pet kategorija, od toga za najbolji film i za najbolju režiju, kao i za najbolji strani film, a od 7. marta naći će se na bioskopskom repertoaru, najavio je MCF.

"Diznijev 'Elemental' poneo je nominaciju u kategoriji za najbolji dugometražni animirani film, a 'Snovi jednog robota' nominovan je u istoj kategoriji", naveo je distributer.

Dodela "Oskara" je 10. marta u Los Anđelesu, a u nominaciji za najbolji strani film su i "Savršeni dani" Vima Vendersa, kao i "Ja, Kapetan" Matea Garonea, podsetio je MCF.

Kako je navedeno, filmovi "Tvorac" i "Čuvari galaksije" našli su se u izboru za "Oskara" za vizuelne efekte.