10. april 2024 22:31

Jurica Pađen i Aerodrom u MTS dvorani podsetili na stare hitove

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jurica Pađen i Aerodrom u MTS dvorani podsetili na stare hitove

Foto: MARINA PEŠIĆ/ MTS DVORANA PROMO

BEOGRAD – Roker Jurica Pađen i njegov bend Aerodrom održali su večeras koncert u ispunjenoj beogradskoj MTS dvorani. U dva sata i 15 minuta obuhvaćena je retrospektiva Pađenove cele karijere, uključujući i periode koje je proveo sa Parnim valjkom, odnosno, Azrom, kao i fazu Pađen benda.

Za početak se čuo jedan od najpoznatijih rifova u diskografiji Aerodroma, u naslovnoj pesmi sa prvog albuma “Kad misli mi vrludaju” (1979). Okosnicu koncerta su činile stare numere, ali je Pađen kontinuirano diskografsko delovanje u poslednje vreme predstavio izvodeći u uvodnoj fazi koncerta pesme “Ja te jednostavno volim” i “Bura ore more”, kao i aktuelni singl “Šapni mi”.

Od gostiju se prvi pojavio Petar Stolnik Pero iz splitskog sastava Djigibaoo, u numeri “A do Splita 5”. Ubrzo se na sceni našao i vođa Električnog orgazma Srđan Gojković Gile, što je donelo povratak na prvi album Aerodroma (pesma “Kraj tebe u tami”). Vlado Kalember, Pađenov saradnik u 4 asa, otpevao je prvo “Divljakušu”, pa “Anu”, jedan od svojih najvećih hitova iz perioda grupe Srebrna krila, koji je ispraćen aplauzima i ovacijama.

Neno Belan se priključio Pađenu i Aerodromu u “Otkazanom letu”, a uoči “Stojin na kantunu” iz repertoara Đavola, jedna dama je podelila lale svima na bini. Niz gostiju nastavio je Saša Antić iz sastava TBF, repujući u produženoj verziji “Obične ljubavne pjesme” koja je mnoge u sali digla na noge.

Profesorka klavira i pevačica, Beograđanka Marina Lazić, otpevala je sa Pađenom i bendom baladu “24 sata”. Ubrzo se pridružila frontmenu Psihomodo popa Davoru Gopcu za zajedničko izvođenje “Lutke za bal” Parnog valjka.

Iz opusa Azre odabrane su “Nemir i strast”, “Usne vrele višnje” i “A šta da radim”. Probran repertoar Aerodroma uključio je na radio talasima često emitovane numere “Dobro se zabavljaj” i “Tvoje lice”. Završnica zvaničnog dela donela je hitove “Fratelo”. “Digni me visoko” i “Stavi pravu stvar”.

“Nadam se da smo imali dobro putovanje zajedno”, rekao je Pađen pred silazak sa bine.

Publika je vratila Pađena i Aerodrom na bis, da bi čula i baladu “Suzama” i najveći hit Pađen benda devedesetih godina, “Što si u kavu stavila”.