8. mart 2023 23:50

U Zvezdara teatru premijerno izvedena predstava "Nije čovek ko ne umre"

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Zvezdara teatru premijerno izvedena predstava "Nije čovek ko ne umre"

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Predstava “Nije čovek ko ne umre” večeras je premijerno izvedena na  velikoj sceni “Danilo Bata Stojković” u Zvezdara teatru.

Rađena je prema drami Velimira Stojanovića, a režirao ju je Gorčin Stojanović.

 

Glumačku ekipu čine Vojin Ćetković, Bojan Žirović, Pavle Pekić, Aleksandar Đurica i Anđelika Simić.

Drama nema klasičnu radnju, zaplet, razvoj, rasplet, ne postoji preokret ili iznenađenje, vrlo je svedeno, ilustracija pacijenata šećeraša koji se bore sa time i navikavaju se na bolnicu kao na novi dom.

Predstava "Nije čovek ko ne umre", samim tim i taj pozorišni komad, kao tragikomedija, zapravo je više drama atmosfere, stanja, psihologije, a ne toliko priče ili aktivnosti.

Događaju su prisustvovale brojne ličnosti iz javnog života, pre svega dramskih umetnika: glumci Milutin Mima Karadžić, Lena Bogdanović, Gordan Kičić, Ivana Šćepanović, pozorišni reditelji Vida Ognjenović, Nebojša Bradić, Božidar Đurović, Snežana Udicki, Marko Manojlović, Darijan Mihajlović, dramaturzi Željko Hubač i Igor Bojović, filmska rediteljka Ana Maria Roši, TV lica Mira Adanja Polak, Marija Kilibarda, kao i predsednik SANU - lekar i akademik Vladimir S. Kostić.

Predstavu sigurno da najviše nose Vojin Ćetković i Bojan Žirović, kao dva pacijenta u bolnici, koji i imaju najviše prostora od ostalih karaktera.

Autor scenografije je Gorčin Stojanović, kostimograf je Lana Cvijanović, a stručni saradnik doktor Saša Kiković.

Reprize predstave "Nije čovek ko ne umre" zakazane su za 14, 15, 18. i 27. mart.