23. mart 2023 15:13

Predstava "Da sam ptica" sa Tarikom Filipovićem večeras u Bitef teatru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predstava "Da sam ptica" sa Tarikom Filipovićem večeras u Bitef teatru

Foto: TANJUG/JELENA SAVIĆ

BEOGRAD - Predstava "Da sam ptica" rediteljke Arije Rizvić, u kojoj igraju Darija Lorenci Flac i Tarik Filipović, biće izvedena večeras (20:00) u Bitef teatru.

Predstava po tekstu Nikoline Bogdanović, u produkciji FIJI grupe i Ustanove Festum Umag govori o mladom bračnom paru koji sa svojom ćerkom krajem devedesetih godina beži iz Sarajeva u Beč gde iz ratnih ruševina moraju iznova izgraditi život.

"Njihova sudbina je tek jedna od mnogih sličnih sa naših prostora, u kojem su izbeglištvo ili (već godinama aktuelna) ekonomski motivisana emigracija na ovaj ili onaj način obeležili gotovo svaku porodicu", saopštio je Bitef.

Tekst Bogdanović temelji se na iskustvima bosanskih izbeglica prikupljenih kroz intervjue, a i životne priče autorskog tima tesno su povezane sa temom i motivima predstave, koja ozbiljnoj temi pristupa sa prikladnom težinom, ali i tipično bosanskim humorom.

Saradnica na scenskom pokretu je Larisa Lipovac Navojec, muziku je radio Damir Imamović, dok je za likovno oblikovanje zadužena Lejla Hodžić.