23. mart 2023 19:27

Pozorište Boško Buha: Sastanak sa premijerkom Anom Brnabić uliva nadu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pozorište Boško Buha: Sastanak sa premijerkom Anom Brnabić uliva nadu

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ansambl i zaposleni teatra "Boško Buha" rešeni su da pozorište ostane na svojoj matičnoj adresi, pa im današnji konstruktivni sastanak sa premijerkom Anom Brnabić uliva nadu da će tako i biti, piše u saopštenju pozorišta "Boško Buha".

Kako se navodi u saopštenju "danas je, u popodnevnim satima, održan sastanak predstavnika Pozorišta "Boško Buha" sa premijerkom Republike Srbije Anom Brnabić, njenim saradnicima i predstavnicima gradskih sekretarijata, a povodom nerazrešenih pravno-imovinskih odnosa u vlasništvu nad prostorijama pozorišta, zbog kojih je nemoguće nastaviti njegovu rekonstrukciju.

"Na sastanku je detaljno razjašnjen ceo tok događaja koji je do toga doveo, i konstatovano je da je došlo do šuma u komunikaciji između nadležnih ustanova, zbog čega je pozorište dovedeno u veliki problem, a da tu nema njegove odgovornosti i krivice" piše u saopštenju.

Dalje se u saopštenju navodi da su "predstavnici pozorišta dobili su uveravanje od premijerke da će se lično založiti i pobrinuti da se taj problem reši, i garanciju da će "Buha" ostati na svojoj adresi. Zahvaljujemo se kolegema, esnafskim udruženjima i svim građanima koji su nam pružili podršku u ovom nastojanju.