14. novembar 2023 23:17

Održana premijera predstave "Pigmalion" u pozorištu "Boško Buha"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Održana premijera predstave "Pigmalion" u pozorištu "Boško Buha"

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Premijera predstave "Pigmalion" Džordža Bernarda Šoa, u režiji Đurđe Tešić, održana je večeras u pozorištu za decu "Boško Buha" u zgradi Ustanove kulture "Vuk Karadžić" u Beogradu.

Glavne uloge igraju Nemanja Oliverić (profesor Higins) i Anja Pavićević (Eliza Dulitl).

 

Osim njih, u glumačkoj podeli su i Marko Janjić, Elizabeta Đorevska, Zoran Cvijanović, Lena Bogdanović, Andrijana Oliverić, Milica Sužnjević i Relja Janković.

Autorsku ekipu čine dramaturškinja Milena Depolo, scenografkinja Zorana Petrov, kostimografkinja Zora Mojsilović, kompozitor Vladimir Pejković, autor scenskog pokreta glumac Damjan Kecojević.

Glumac Nemanja Oliverić nastupa u ulozi glavnog lika profesora fonetike Henrija Higinsa, zakletog neženje, koji odlučuje da se upusti u jedan eksperiment, da od obične priproste ulične prodavačice cveća, stvori pravu vojvotkinju.

Mlada glumica Anja Pavićević je nastupila u roli Elize Dulitl.

Nova verzija "Pigmaliona" prikazuje postepen odnos dvoje sasvim različitih ljudi, muškarca kao izuzetno pametnog i obrazovanog, ali nadobudnog i arogantnog, i devojku koja je neobrazovana, ali opet dobra duša i željna ljubavi, da je neko zavoli.

Poslednja verzija "Pigmaliona" u Beogradu igrana je pre više od dve decenije u Narodnom pozorištu, u režiji glumca Steve Žigona, a glumili su Petar Banićević i Ivana Žigon.