Batut: U prvoj polovini decembra više od 11.800 slučajeva oboljenja sličnih gripu
19. decembar 08:44
21. april 2024 10:58
podeli vest
Foto: Wine Vision by Open Balkan
BEOGRAD - Na Weekend Food festivalu u Rovinju, kao deo promocije manifestacija "Wine Vision" i "Food Vision by Open Balkan", održan je masterklas “Rakija - neotkriveni biser Balkana.”, saopštila je Privredna komora Srbije.
Radionica dr Ivana Uroševića o aromama srpskih rakija bila je izuzetno posećena. Uz podršku Aleksandra Ilića i posvećenog tima višestruko nagrađivanog Junior Chefs Club-a, dr Urošević je upoznao publiku sa specifičnostima srpske rakije, kao i uparivanjima različitih ukusa rakija, kajsijevače, vilijamovke, dunjevače i šljivovice, sa odgovarajućim slanim zalogajima.
“Rakija je novi 'refreshment' u kategoriji alkoholnih pića. Pobudili smo kod ljudi interesovanje za rakiju, i naveli ih da razmišljaju o ovom piću na drugačiji način, iz neuobičajenog, hedonističkog ugla, kroz kombinovanje sa hranom. Veliko interesovanje za ovaj masterklas ukazuje na to da ima dosta prostora da se ova tema širi i razrađuje”, rekao je dr Urošević, docent na Poljoprivrednom fakultetu u Bijeljini, međunarodni ocenjivač jakih alkoholnih pića i potpredsednik UO Saveza proizvođača rakije Srbije.
Tomaž Kavčić, “Michelin” šef i kreativni direktor manifestacije "Food Vision by Open Balkan" koja se održava u okviru sajma "Wine Vision by Open Balkan" pozdravio je prisutne i pozvao ih je na ovogodišnji sajam, koji će biti održan u halama Beogradskog sajma, u periodu 22 - 24. novembra 2024. godine.
Kavčić je istakao da je "Wine Vision by Open Balkan" za kratko vreme postao jedan od najuticajnijih vinskih sajmova u Evropi i platforma za razvoj vinske i gastronomske scene celog regiona.
"Weekend Food festival" u Rovinju je prestižan gastronomski događaj koji privlači poznate kuvare, somelijere, stručnjake i profesionalce iz industrije hrane iz cele regije.
Posetioci mogu da uživaju u različitim kulinarskim demonstracijama, degustacijama, edukativnim radionicama i kursevima koje vode vrhunski stručnjaci. Cilj festivala je promocija vrhunske gastronomije, razmena znanja i iskustava, kao i podsticanje inovacija u kulinarstvu.
19. decembar 08:44
19. decembar 08:41
19. decembar 08:23
19. decembar 06:32
19. decembar 08:42
18. decembar 23:51
18. decembar 22:26
18. decembar 14:22
18. decembar 12:51
18. decembar 12:11
18. decembar 14:16
18. decembar 13:56
18. decembar 09:57
18. decembar 08:10
18. decembar 23:03
18. decembar 22:39
18. decembar 20:27
18. decembar 11:23
18. decembar 09:24
18. decembar 04:27
25. novembar 17:40
24. novembar 14:51
23. novembar 17:21
23. novembar 15:59
18. decembar 23:27
10. decembar 18:27
3. decembar 11:40
18. decembar 15:18
18. decembar 17:37
18. decembar 13:14