30. mart 2023 09:42

Selma Čabrić: Srpska open dovešće u Banjaluku velika svetska imena

Izvor: TANJUG

podeli vest

Selma Čabrić: Srpska open dovešće u Banjaluku velika svetska imena

Foto: Shutterstock.com/Giovanni Vale, ilustracija

BANJALUKA - Teniski turnir Srpska open događaj je od izuzetno velikog značaja za Srpsku jer će u aprilu u Banjaluku dovesti velika svetska teniska imena, prvenstveno najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, izjavila je ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić.

Čabrićeva je u intervjuu Srni povodom 100 dana rada vlade naglasila da je ovaj događaj važan u sportskom, ali i u svakom drugom smislu - turističkom i međunarodnom.

"Vlada Republike Srpske uložila je značajna sredstva u izgradnju multifunkcionalne dvorane i teniskih terena na kojima će turnir biti odigran, a koji će ostati Republici Srpskoj po završetku ovog sportskog događaja", navela je Čabrić.

Ona je rekla da je u oblasti sporta za ovo ministarstvo najznačajniji sportski događaj Evropsko prvenstvo u odbojci za učenike i učenice do 18 godina koje će biti održano u Trebinju od 21. do 27. maja.

"Reč je o najznačajnijem školskom sportskom događaju zahvaljujući kojem će u Republiku Srpsku doći 300 učenika iz različitih evropskih zemalja, ali i članovi njihovih delegacija", istakla je Čabrićeva.

Ona je navela da je, zahvaljujući kvalitetnom radu i razvoju školskog sporta kroz Male olimpijske igre Republike Srpske, stigla i nagrada u vidu dodele organizacije Evropskog prvenstva u odbojci za učenike i učenice do 18 godina, na kojem će reprezentacija Srpske nastupati pod svojim imenom, zastavom, himnom, što je veliki uspeh.

Čabrićeva je, između ostalog, dodala da će se Ministarstvo porodice, omladine i sporta truditi da se nastavi dobra saradnja sa udruženjima i organizacijama iz resorne nadležnosti, da i dalje razvija školski sport jer se pokazalo da je to dobar put i da je prethodnih 20 godina predanog rada dalo odličan rezultat koji je prepoznat i na evropskom nivou.