21. mart 2024 16:41

Srpski centar iz Beča uručio donaciju Centru za Daunov sindrom iz Banjaluke

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srpski centar iz Beča uručio donaciju Centru za Daunov sindrom iz Banjaluke

Foto: shutterstock.com/TTstudio, ilustracija

JAHORINA - Srpski centar iz Beča uručio je danas na Jahorini donaciju Centru za Daunov sindrom iz Banja Luke u vrednosti od 20.000 evra, koliko je prikupljeno na Svetosavskom balu 18. januara ove godine u glavnom gradu Austrije.

Donacija je uručena uoči Svetskog dana posvećenog osobama sa Daunovim sindromom, a predsednik Srpskog centra Milan Vidović objasnio je da su humanitarne aktivnosti jedan od glavnih stubova rada centra i tradicionalnog Svetosavskog bala.

"Upoznali smo štićenike Centra za Dounov sindrom iz Banja Luke tokom njihove pozorišne predstave ‘Roko i Cicibela’, koju su izveli krajem prošle godine u Beču. Brzo smo odlučili da ih podržimo u sklopu Svetosavskog bala. Smatramo da je neophodno da raščistimo sa predrasudama koje postoje prema osobama sa Daunovim sindromom i da napokon počne da se govori o tome šta ove osobe mogu, umesto o tome šta ne mogu", rekao je on, navedeno je u saopštenju.

Naveo je da je podrška osobama sa Daunovim sindromom pružena i time što su pomogli da im se obezbedi kombi za put od Banjaluke do Jahorine i dodao da je na Svetosavkom balu prikupljeno 20.000 evra u te svrhe.

Donaciju Srpskog centra su uručili članovi upravnog odbora Aleksandar i Janko Matić.