24. mart 2024 11:54

Hladno vreme u regionu, sneg u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH

Izvor: TANJUG

podeli vest

Hladno vreme u regionu, sneg u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH

Foto: TANJUG/STA/ MATEJA BENEC

BANJALUKA -  U veći deo regiona stigla je najavljivana promena vremena, a u Sloveniji, delovima Hrvatske i BiH pao je sneg.

U neke delove Slovenjije vratila se zima, a osim u Gorenjskoj, sneg je pao i u delovima Notranjske, Dolenjske, Kočevske i Posavlja, prenosi portal 24ur.com.

Na neke slovenačke puteve zašla su vozila za raščišćavanje snega, a iz Saobraćajno-informacionog centra upozoravaju da vozila i posle 15. marta u zimskim uslovima moraju biti opremljena zimskom opremom.

Tokom noći u Zagrebu je padao sneg, što je dovelo do stvaranja tankog sloja snežnog pokrivača. Na Sljemenu je snežni pokrivač dostigao 25 centimetara a najavljena je susnežica i u nižim predelima Hrvatske, prenosi portal Index.hr.

I u Banjaluci je jutros padao sneg, a s obzirom da je juče temperatura bila iznad 20 stepeni, mnogi Banjalučani danas su bili iznenađeni snegom, prenele su Nezavisne novine.

Na pojedinim planinama u Bosni i Hercegovini od ranih jutarnjih sati pada sneg koji će se najverovatnije zadržati i u narednim danima.