6. januar 2024 11:01

Hrvatska: U saobraćajnoj nesreći na auto-putu kod Karlovca učestvovalo vozilo sa migrantima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Hrvatska: U saobraćajnoj nesreći na auto-putu kod Karlovca učestvovalo vozilo sa migrantima

Foto: Shutterstock.com/Jure Divich, ilustracija

ZAGREB - Tri osobe su poginule u teškoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj, do koje je došlo noćas na auto-putu A-1 kod Karlovca, saopštila je policija.

Hrvatski mediji, pozivajući se na izjave svedoka sa lica mesta, izvestili su da je u saobraćajnoj nezgodi učestvovalo vozilo sa migrantima, a iz tužilaštva su saopštili da identitet svih učesnika nesreće nije još uvek utvrđen.

Još 12 osoba je povređeno i zbrinuto u četiri bolnice, nakon frontalnog sudara, oko 01:40 sati na autoputu A-1, smer jug, posle tunela Sveti Marko, koji se dogodio kada je vozilo, koja je išlo u smeru Karlovca, prešlo u suprotan smer.

Na mestu nesreće intervenisalo je čak sedam ekipa hitne medicinske službe.

Vozač koji se tu zatekao i pomagao u zbrinjavanju povređenih rekao je za Jutarnji list da je terenac marke "micubiši" mađarskih tablica iz pravca juga preleteo preko ograde i direktno pogodio riječki automobil marke "alfa", kao i da su se u terenskom vozilu prevozili migranti.

"Video sam dim. Ti ljudi iz 'alfe' su poginuli na mestu, muž i žena, dečko je pozadi spavao, možda ima 17, 18 godina. Ovo u 'micubišiju' očigledno su bili migranti, video sam da su bili tamnoputi i bilo ih je 12, a auto je bio onaj s pet sedišta plus dva, znači sedam. Oni su svi poispadali i ostali da leže. Jedan je, ne znam kako, prošao bez povreda, hodao je okolo, i onda pobegao, pa ih je možda bilo i 13, teško je reći, to će policija utvrditi", rekao je ovaj svedok.

Državna tužiteljka u Karlovcu Vera Magdić Bižanović izjavila je za HTV da je nakon uviđaja utvrđeno da su u nesreći učestvovala dva vozila, jedno mađarskih registarskih oznaka, a drugo je imalo hrvatske tablice.

Ona je saopštila da je prema rezultatima uviđaja saobraćajnu nesreću prouzrokovao vozač mađarskog vozila, ali nije mogla da potvrdi informaciju da je taj vozač prevozio migrante, jer kako je rekla, identitet svih osoba još nije utvrđen, navodi HRT.