18. mart 2023 13:21

Dodik: Imam odlične odnose sa Vučićem

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodik: Imam odlične odnose sa Vučićem

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BIJELJINA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da ima odlične odnose sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je kvazi priča izjava ministra odbrane u Savetu ministara Zukana Heleza da je od agencija dobio informacije da se, navodno, Vučić okreće Jeleni Trivić.

Jelena Trivić bila je kandidatkinja opozicione Partije demokratskog progresa i izgubila je od Dodika prošle godine na izborima za predsednika Republike Srpske.

"Namera Heleza i njegovih da oko toga diskutuju kao veliki znalci, apsolutno govori o želјama da ovde dobiju svoje partnere i da određuju šta će biti u BiH", rekao je Dodik za agenciju Srna.

Predsednik Srpske ističe da ne dobija nikakve informacije od agencija i da ih nikada nije ni dobijao i da je Helezova izjava kvazi priča.

"To se moglo videti na način da posetu srpskog člana i predsedavajuće Predsedništva BiH Želјke Cvijanović Hrvatskoj dovodi u vezu sa tim kako preko Hrvatske valјda treba da dođem do Vučića", rekao je Dodik.

Istakao je da sa predsednikom Srbije i Srbijom imaju odlične odnose.

"Političko delovanje može da bude stvar ličnog izbora, ali to sigurno prvi neće znati Helez. On treba da shvati da je ministar koga su izabrale sadašnje partnerske političke partije", rekao je Dodik.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez gostovao je u petak na TV "Fejs" i komentarisao, kako je rekao, poslednje u nizu "zapaljivih retorika lidera SNSD-a i predsednika RS Milorada Dodika koji najavljuje secesiju".

"One informacije koje dobijam redovno od agencija govore da se Vučić okreće Jeleni Trivić i videćete šta će se dogoditi u narednom periodu. Zarobila se ova vlast na čelu sa Dodikom. Nimalo to nisu sjajne vesti za Dodika. Poseta Cvijanović Milanoviću i Plenkoviću, to je da se pokuša spasiti da se premosti most prema Vučiću", kazao je Helez, prenela je "banjaluka.net".