19. mart 2023 13:04

Dodik: Republika Srpska i Banjaluka ponosne su na najveći sportski događaj u BiH "Srpska open"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodik: Republika Srpska i Banjaluka ponosne su na najveći sportski događaj u BiH "Srpska open"

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, nakon obilaska mesta izgradnje teniskih terena u Parku Mladen Stojanović u Banjaluci, rekao je da će sva logistika biti u funkciji 5. aprila, te da je Srpska ponosna na ovaj teniski spektakl.

"Danas sam ovde, da kažem da će sva logistika biti u funkciji 5. aprila, što znači da ćemo moći ugostiti sve tenisere koji dolaze na pripreme sedam dana ranije. Ponosni smo na najveći sportski događaj", rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Ono što je važno jeste da Banjaluka s ovim dobija zaista jedan novi sadržaj, a samim tim i Republika Srpska, naglašava Dodik, te dodaje da je ovaj sportski događaj najveći, nakon Olimpijade u BiH.

"Sveukupna izgradnja okolo poprima jedan sasvim novi oblik. Banjaluka dobija jednu multifunkcionalnu dvoranu, a tenis se igra na otvorenom, zato neće biti ni postavlјen krov, jer su takva pravila takmičenja. Nakon ovog događaja pristupiće se izgradnji pokretnog krova. Banjaluka dobija novi sadržaj na koji možemo biti ponosni", istakao je Dodik.

RTRS navodi da je izgradnja teniskih terena u Banjaluci "Srpska open" jedan od najvećih događaja u istoriji sporta Republike Srpske, na kojem će pored svetskog broja jedan Novaka Đokovića učestvovati još nekoliko svetski poznatih tenisera.