20. mart 2023 15:53

Abazović: Fokus više nije na prošlosti, već na progresu i društvenom napretku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Abazović: Fokus više nije na prošlosti, već na progresu i društvenom napretku

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

PODGORICA- Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović ocenio je na današnjoj sednici vlade da je zadovoljan kako je protekao izborni dan u Crnoj Gori i da sada, kako je kazao, više nije fokus na prošlosti, već na progresu i društvenom napretku.

Prema njegovoj oceni, prvi krug predsedničkih izbora su prošli bez većih nepravilnosti, kao u zapadnoevropskim zemljama i to, kako je naveo, svima treba da nam služi na čast.

"Nestaju strahovi koji su ranije postojali, mislim da je i nesigurnost investitora prohujala sa vihorim, hvala svim ministrima jer smo dali krucijalni doprinos da Crna Gora izađe iz čeljusti prošlosti i zakorači u jednu novu etapu. Voleo bih da ovu atmosferu sačuvamo do 2. aprila, da dobijemo novog predsednika i stavimo tačku na dugoročni tranzicioni period", rekao je Abazović.

Nakon toga, naveo je, imaćemo vlade i političke elite koje će morati da rade u korist naroda, inače će ih narod kazniti.

Rekao je da Crna Gora ide ka rekordnoj turističkoj sezoni i da svi parametri govore da će ova sezona biti bolja od 2019. godine, preneo je portal podgoričkog Dana.