31. mart 2023 11:26

U ponoć počinje Izborna tišina uoči drugog kruga predsedničkih izbora u Crnoj Gori

Izvor: TANJUG

podeli vest

U ponoć počinje Izborna tišina uoči drugog kruga predsedničkih izbora u Crnoj Gori

Foto: Shutterstock.com/yusuf aktas, ilustracija

PODGORICA - Večeras u ponoć u Crnoj Gori počinje izborna tišina uoči drugog kruga predsedničkih izbora, u nedelju 2. aprila.

Agencija za elektronske medije (AEM) podseća sve elektronske medije koji emituju program u Crnoj Gori na odredbe Pravilnika o pravima i obavezama emitera tokom kampanje za izbore za predsednika Crne Gore.

“U periodu predizborne tišine nije dozvoljeno emitovanje medijskog predstavljanja predsedničkih kandidata; političkog oglašavanja; objavljivanja procena rezultata glasanja; slogana ili simbola kandidata; rezultata ispitivanja javnog mnjenja, drugih istraživanja i analiza u vezi sa opredeljenjem birača u pogledu procene rezultata izbora”, saopšteno je iz AEM.

Izborna tišina traje do zatvaranja biračkih mesta u nedelju.

Pravo glasa u drugom krugu izbora za predsednika Crne Gore ima isti broj birača upisan u birački spisak, koji je zaključen 8. marta uoči prvog izbornog kruga - 542.154 građana.

Večeras u 20 sati biće održan duel predsedničkih kandidata na Javnom servisu RTCG.

U drugom izbornom krugu nadmetaće se kandidat DPS i aktuelni šef države Milo Đukanović i zamenik predsednika Pokreta Evropa sad Jakov Milatović.