11. decembar 2022 12:10

Crna Gora: Protiv članova biračkih odbora u Šavniku biće podnete krivične prijave

Izvor: TANJUG

podeli vest

Crna Gora: Protiv članova biračkih odbora u Šavniku biće podnete krivične prijave

Foto: Tanjug/M. Ivanović, ilustracija

ŠAVNIK - Policija u Šavniku će protiv člana izborne komisije D.Š. (47) i člana biračkog odbora I.T. (60) u Šavniku, podneti krivične prijave zbog krivičnih dela povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenata o glasanju, saopšteno je danas iz Uprave policije Crne Gore.

Kako se navodi, prilikom održavanja ponovljenih lokalnih izbora u Šavniku na biračkom mestu broj 1, D.Š. nije dozvolio glasanje jednoj osobi, nakon čega je uništio 40 glasačkih listića, preneo je RTCG.

"O događaju je obavešten nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je naložio prikupljanje obaveštenja nakon čega se izjasnio da se protiv D.Š. podnese krivična prijava za krivična dela povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenata o glasanju", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz policije dodaju da je i na drugom biračkom mestu, broj 14 u Kruševicama, član biračkog odbora I.T. uništio 14 komada neiskorišćenih glasačkih listića.

"Time je, kako se sumnja, izvršio krivično delo sprečavanje održavanja glasanja i protiv njega će biti podneta krivična prijava", zaključuju iz Uprave policije.

Ranije danas je prekinuto glasanje na oba biračka mesta u Šavniku, gde se osmi put održava glasanje na lokalnim izborima, saopštio je predsednik Opštinske izborne komisije Šavnik Dušan Radanović za Portal RTCG.