18. decembar 2022 13:27

Crna Gora: Policija u Šavniku podnela krivične prijave protiv članova izborne komisije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Crna Gora: Policija u Šavniku podnela krivične prijave protiv članova izborne komisije

Foto: Tanjug/M. Ivanović, ilustracija

ŠAVNIK - Policija u Šavniku podnela je krivične prijave protiv članova izborne komisije u Šavniku M.I. (30) i N.K. (45) zbog pet krivičnih dela.

Kako se navod u saopštenju Uprave policije, krivična prijava je podneta Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Pljevljima protiv M.I., člana izborne komisije na biračkom mestu broj 1 u Šavniku, koji je onemogućio jednom građaninu da ostvari biračko pravo i potom uništio 16 glasačkih listića, preneo je RTCG.

"Njemu se na teret stavljaju tri krivična dela, povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenta o glasanju", ističe se u saopštenju.

Na biračkom mestu broj 14 u Kruševicama član biračkog odbora N.K. je uništio 48 glasačkih listića, nakon čega je glasanje prekinuto.

"Po nalogu nadležnog tužioca policija je protiv N.K. podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivična dela sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenta o glasanju", navode u policiji.

Na oba biračka mesta ranije danas je deveti put prekinuto glasanje na lokalnim izborima u Šavniku, jer članovi biračkih odbora iz koalicije "Za budućnost Šavnika" nisu dozvolili glasanje osobama za koje smatraju da nisu iz tog grada.