23. maj 2024 17:47

Milačić: Glasanjem za rezoluciju Vlada Crne Gore izdala veliki deo svog naroda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milačić: Glasanjem za rezoluciju Vlada Crne Gore izdala veliki deo svog naroda

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

PODGORICA - Vlada Crne Gore je glasanjem za rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN urušila ugled zemlje i otvoreno izdala veliki deo svog naroda, poručio je danas predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

"Ovaj čin predstavlja jednu od najsramnijih epizoda u modernoj političkoj istoriji Crne Gore. Svojim glasom Vlada je pokazala potpuni nedostatak poštovanja prema velikom delu svojih građana ali, suštinski, i države Crne Gore, označivši početak dodatne polarizacije društva", naveo je Milačić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On je istakao da direktna odgovornost za sve posledice koje uslede nakon ove odluke na unutrašnjem i regionalnom planu leži na Vladi Crne Gore.

"Ovaj potez ne može i ne sme proći bez odgovarajuće reakcije srpskog naroda u Crnoj Gori", naveo je Milačić.

Milačić je pozvao sve činioce u okviru srpskog društveno-političkog korpusa da se odlučno odrede prema ovom sramnom postupku Vlade Crne Gore, kojim je nanesena ogromna šteta srpskom narodu u Crnoj Gori.

"Sada je trenutak da pokažemo jedinstvo i odbranimo elementarne vrednosti, dostojanstvo i integritet", zaključuje Milačić.

U Generalnoj skupštini UN danas je usvojen nacrt rezolucije o Srebrenici tako što je više prisutnih glasalo protiv i bilo uzdržano (87), a samo 84 je glasalo za predloženi nacrt, dok 22 zemlje uopšte nisu glasale.