15. mart 2023 15:15

Marka: Al Hilal nudi Mesiju ugovor od 220 miliona evra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marka: Al Hilal nudi Mesiju ugovor od 220 miliona evra

Foto: AP Photo/Manu Fernandez

MADRID - Čelnici Al Hilala spremni su da ponude fudbaleru Pari Sen Žermena i argentinskom reprezentativcu Lionelu Mesiju 220 miliona evra po sezoni, prenosi španski sportski list Marka.

Španski list piše da bi Mesi u slučaju da prihvati ponudu potpisao višegodišnji ugovor, a deo novca bi dobio na osnovu ugovora, a drugi deo na osnovu marketinških aktivnosti.

"Mesi u ovom trenutku nije previše zainteresovan za selidbu u Saudijsku Arabiju, ali je njegov otac nedavno fotografisan u Rijadu gde je došao kako bi, navodno, razgovarao o izgradnji vrtića u ovoj zemlji", navodi Marka i podseća da je Portugalac Kristijano Ronaldo početkom godine potpisao ugovor sa Al Nasrom do juna 2025. godine.

Mesi ima ugovor sa Pari Sen Žermenom do 30. juna ove godine.

"Situacija se promenila nakon završetka Mundijala u Kataru. Mesi je sa Argentinom osvojio titulu šampiona sveta. Mesi i njegov otac i menadžer Horhe imali su sastanak sa čelnicima PSŽ-a, ali dogovor nije postignut. Odlučeno je da uskoro bude održan još jedan sastanak. Mesi bi želeo da ostane u glavnom gradu Francuske, ali postoje neke prepreke. Mesi je odlučio da od čelnika PSŽ-a traži više novca. Takođe, njegov ostanak zavisi i od toga kakav projekat klub može da mu ponudi, pošto postoje šanse da PSŽ u narednom periodu napuste Nejmar i Kilijan Mbape", navodi španski list.

PSŽ je nedavno eliminisan od Bajerna u osmini finala Lige šampiona.

"To je bio korak unazad kada je reč o produžetku ugovora. Mesi je zabrinut za budućnost u Parizu, ali iz kluba u ovom trenutku uveravaju da kontrolišu situaciju. Međutim, sva dešavanja u glavnom gradu Francuske pažljivo prate u Al Hilalu, koji voleli da vide Mesija u svom klubu", zaključuje se u tekstu Marke.

Mesi (35) je u PSŽ stigao 2021. godine iz Barselone.