10. maj 2023 13:16

Liga šampiona: Gol De Brujnea izazvao veliku polemiku, VAR u centru pažnje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Liga šampiona: Gol De Brujnea izazvao veliku polemiku, VAR u centru pažnje

Foto: AP Photo/Manu Fernandez

MADRID - Gol Kevina De Brujnea kojim je Mančester Siti stigao do 1:1 protiv Reala u Madridu u prvom meču polufinala Lige šampiona izazvao je veliku buru u javnosti, a pogotovo kod navijača španskog velikana, jer mnogi smatraju da nije bio regularan.

Belgijanac je postigao prelep gol u 67. minutu za konačnih 1:1 u Madridu, ali je na početku te akcije lopta izašla van igre i prešla celim obimom aut-liniju. Navijači Reala su ljuti na VAR sobu i sudiju Artura Soareša Dijaša i tvrde da je njihov klub oštećen.

Pristalice Madriđana su dobile podršku od legendarnog menadžera Arsenala, Arsena Vengera, koji je sad jedan od direktora u svetskoj kući fudbala zadužen za razvoj igre. Francuz tvrdi da je VAR morao da reaguje i poništi gol De Brujnea.

Sa njim se ne slaže španski sudijski ekspert Pavel Fernandez koji je za "Marku" analizirao spornu situaciju. Fernandez tvrdi da VAR nije mogao da bude uključen jer se radilo o promeni poseda.

"VAR to ne može da proveri jer je napad Engleza počeo kasnije, pošto je Real preuzeo posed, a zatim Kamavinga izgubio loptu", zaključio je Fernandez.