3. oktobar 2023 23:42

Gudelj strelac u remiju Sevilje, Galatasaraj pobedio u gostima posle 11 godina

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gudelj strelac u remiju Sevilje, Galatasaraj pobedio u gostima posle 11 godina

Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

AJDHOVEN - Srpski fudbaler Nemanja Gudelj postigao je gol u remiju Sevilje (2:2) na gostovanju PSV Ajndhovenu, Real je u spektakularnom meču kao gost savladao Napoli rezultatom 3:2, dok je Galatasaraj savladao Mančester Junajted na Old Trafordu (3:2) i stigao do prve pobede u gostima u Ligi šampiona posle 11 godina.

Gudelj je posle asistencije Serhija Ramosa u 68. minutu doveo Sevilju u vođstvo, ali to nije bilo dovoljno da španski klub slavi u Ajndhovenu. Završnica meča bila je izuzetno zanimljiva. Prvo je De Jong sa penala izjednačio u 86. minutu, a već u sledećem napadu En Nesiri vraća prednost gostima.

U petom minutu nadoknade posle velike gužve defanzivac Teze je doneo bod domaćinu.

U drugom meču Grupe B Lans je savladao Arsenal posle preokreta i tako stigao do prvog mesta . Arsenal je poveo golom Žesusa u 14. minutu, ali je Eli Vai kreirao preokret.

U 25. minutu asistirao je Tomasonu za 1:1, da bi u 69. posle dodavanja Frankovskog doneo pobedu vicešampionu Francuske.

U derbiju večeri Real je slavio u Napulju, a ponovo je najbolji u redovima Madriđana bio Džud Belingem. Posle ranog vođstva domaćina, golom Ostigarda u 19. minutu, Belingem je u 27. asistirao Vinisijusu Žunioru za 1:1, da bi zatim posle soloprodora postigao prelep gol u 34. Zjelinski je iz penala izjednačio na 2:2 u 54. minutu, a pobedu gostima doneo je golman Napolija Meret, posle udarca Valverdea sa više id 25 metara lopta se od prečke odbila u leđa čuvara mreže Napolija pa ušla u gol.

U grupi A viđeno je veliko iznenađenje, Galatasaraj je pobedio Mančester Junajted iako je dva puta gubio. Hojlund je postizao golove u 17. i 67. minutu, ali su gosti u oba navrata brzo stizali do izjednačenja, prvo preko Zahe, a zatim preko Akturoglua. U 78. minutu vezista domaće ekipe Kazemiro skrivio je penal i dobio drugu javnu opomenu, ali je Mauro Ikardi sa bele tačke šutirao pored gola. Argentinac se za promašaj iskupio samo tri minuta kasnije, kad je postigao gol za prvu pobedu Galatasaraja u gostima u Ligi šampiona posle 11 godina i slavlja protiv Brage (2:1).

U drugom meču grupe A Bajern je preokretom stigao do pobede u Kopenhagenu. Domaćin je poveo golom Leragera u 56. minutu, izjednačio je Musijala u 67, a onda su rezervisti doneli Bajernu pobedu. U 83. minutu Miler je bio asistent, a Tel strelac za pobedu. Bavarci su postavili novi rekord Lige šampiona pošto su 18. uzastopni meč u gostima završili bez poraza u gostima

Inter je u grupi D golom Markusa Tirama u 62. minutu savladao Benfiku, a rezultat nije realan odraz snaga na terenu jer je domaćin propustio još nekoliko stoodstotnih šansi.

REZULTATI: Grupa A: Kopenhagen - Bajern 1:2, Mančester Junajted - Galatasaraj 2:3. Tabela: Bajern 6, Galatasaraj 4, Kopenhagen 1, Mančester J. 0.

Grupa B: PSV - Sevilja 2:2, Lans - Arsenal 2:1. Tabela: Lans 4, Arsenal 3. Sevilja 2, PSV 1.

Grupa C: Napoli - Real 2:3, Union Berlin - Braga 2:3. Tabela: Real 6, Napoli 3, Braga 3, Union 0.

Grupa D: Inter - Benfika 1:0, Salcburg - Real Sosijedad 0:2. Tabela: Real S. 4, Inter 4, Salcburg 3, Benfika 0.