4. oktobar 2023 09:54

Nekadašnji selektor Holandije Luj van Gal imenovan za novog savetnika u Ajaksu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nekadašnji selektor Holandije Luj van Gal imenovan za novog savetnika u Ajaksu

Foto: AP Photo, File/Natacha Pisarenko

AMSTERDAM - Fudbalski klub Ajaks saopštio je da će nekadašnji selektor reprezentacije Holandije Luj van Gal biti savetnik za fudbalska pitanja za klub iz Amsterdama.

"Želeo bih da pomognem Ajaksu. Moj život se uglavnom odvija u Portugaliji i to se dobro kombinuje sa ovom ulogom savetnika", rekao je Van Gal.

Fudbalski klub Ajaks se nalazi u jednoj od najvećih kriza u istoriji kluba, koji se trenutno nalazi tek na 15. mestu na tabeli holandskog prvenstva. Ajaks je prošle nedelje smenio sportskog direktora Svena Mislintata.

"Van Gal je poznat kao jedan od najuspešnijih klupskih menadžera svih vremena sa više od 20 nacionalnih i međunarodnih nagrada", saopštio je Ajaks.

Van Gal (72) je od 1986. do 1991. bio trener u omladinskim selekcijama Ajaksa, a jedno vreme je bio i član stručnog štaba prvog tima. On je od 1991. do 1997. bio trener Ajaksa, a sa ovim klubom osvojio je 11 trofeja uključujući i LŠ 1995.

Van Gal je tokom 2004. bio tehnički direktor kluba iz Amsterdama. On je u decembru prošle godine napustio mesto selektora Holandije posle SP u Kataru.