7. novembar 2023 14:43

Galatasaraj i Fenerbahče traže da se Superkup igra u Turskoj umesto u Saudijskoj Arabiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Galatasaraj i Fenerbahče traže da se Superkup igra u Turskoj umesto u Saudijskoj Arabiji

Foto: Shutterstock.com/Igor Link, ilustracija

ISTANBUL - Fudbalski klubovi Galatasaraj i Fenerbahče zatražili su od Fudbalskog saveza Turske da utakmica Superkupa bude odigrana na domaćem terenu umesto kako je planirano u Saudijskoj Arabiji, prenosi AP.

Kako je ranije objavljeno, meč između Galatasaraja i Fenerbahčea trebalo bi da bude odigran 29. decembra u Rijadu. Međutim, postoji pritisak da ovaj duel bude odigran u Turskoj, jer se obeležava stogodišnjica proglašenja republike.

Fenerbahče je u nedelju na sednici Upravnog odbora predložio da se Superkup odigra na Ataturk stadionu u Istanbulu, na kome je prošle sezone odigrano finale Lige šampiona ili na stadionu Samsuna. Predlog je jednoglasno usvojen, saopštio je istanbulski klub.

AP podseća da je Samsun grad odakle je Mustafa Kemal Ataturk pokrenuo rat za nezavisnost i nastavio sa uspostavljanjem republike iz ruševina Otomanskog carstva 19. oktobra 1923. godine.

Pitanje odigravanja Superkupa Turske bilo je i na dnevnom redu Upravnog odbora Galatasaraja, koji je u ponedeljak saopštio da klub želi da se utakmica igra u otadžbini.

Galatasaraj je prošle sezone osvojio titulu u turskom šampionatu, dok je Fenerbahče bio pobednik nacionalnog Kupa.