21. decembar 2023 10:00

Ranko Popović imenovan za novog trenera Kašime

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ranko Popović imenovan za novog trenera Kašime

Foto: Shutterstock.com/Alex Kravtsov, ilustracija

KAŠIMA - Šef stručnog štaba Vojvodine Ranko Popović imenovan je za novog trenera Kašime antlers, saopštio je danas japanski fudbalski klub.

Popović (56) je Vojvodinu preuzeo u avgustu ove godine, a napustiće novosadski klub po završetku jesenjeg dela sezone u Superligi Srbije. On će biti na klupi Vojvodine na večerašnjem meču zaostalog devetog kola Superlige Srbije protiv Voždovca u Beogradu, a potom će nastaviti trenersku karijeru u Japanu.

"Zaista sam srećan i počastvovan što sam dobio ponudu od tako velikog kluba kao što je Kašima. Odlično sam se proveo u Vojvodini ove sezone i iskreno nisam mogao ni da pomislim da odem u bilo koji drugi klub. Međutim, odlučio sam da prihvatim ovu ponudu", rekao je Popović, prenosi zvanični sajt Kašime.

"Mogućnost da radim za veliki klub kao što je Kašima je najveći razlog da donesem ovu odluku. Želim da izrazim iskrenu zahvalnost predsedniku Vojvodine, direktoru, igračima i svima u klubu zato što su ispoštovali moju odluku", dodao je srpski trener.

Kašima je ovu sezonu završila na petom mestu na tabeli japanskog šampionata.

Popović je već radio u Japanu. On je bio asistent trenera u Hirošimi, a potom je samostalno vodio Oitu, Mačidu, Tokio i Osaku.