29. decembar 2023 12:43

Zlatne lopte FSS Stojkoviću, Mitroviću i Slović; Džajić: Srbija na mapi Evrope

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zlatne lopte FSS Stojkoviću, Mitroviću i Slović; Džajić: Srbija na mapi Evrope

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Fudbalski savez Srbije (FSS) tradicionalnoje sumirao 2023. godinu i uručio "Zlatne lopte" najboljem treneru Draganu Stojkoviću Piksiju, najboljem fudbaleru Aleksandru Mitroviću i najboljoj fudbalerki Violeti Slović.

Stojković je četvrti put u karijeri dobio ovo priznanje, treći put uzastopno, Mitrović treći, drugi put uzastopno, a Slović drugi put.

Na svečanosti u hotelu "Hajat" prisustvovali su brojni gosti, među kojima i ministar sporta Zoran Gajić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković.

"Za nama je godina koju smo čekali više od dve decenije. Srbija se plasmanom na EURO posle 24 godine vraća na mapu najboljih selekcija Evrope. Zahvaljujem se igračima, selektoru i stručnom štabu i želim im mnogo uspeha na Evropskom prvenstvu. Apsolutni respekt svim rivalima u grupi, a sa maksimalnom pripremom možemo do dobrog rezultata", rekao je predsednik FSS Dragan Džajić i posebno naglasio značaj infrastrukturnih ulaganja, uz veliku pomoć države, koja su u godini na izmaku obeležena otvaranjem novih stadiona u Loznici, Leskovcu i Zaječaru.

Stojković i Slović prisustvovali su svečanoj dodeli priznanja, dok je umesto Mitrovića, koji nije mogao da dođe zbog obaveza u Al Hilalu, nagradu preuzeo njegov otac Ivica.