11. januar 2024 10:31

Švedski fudbalski trener Sven-Goran Erikson otkrio da boluje od raka

Izvor: TANJUG

podeli vest

Švedski fudbalski trener Sven-Goran Erikson otkrio da boluje od raka

Foto: AP Photo, File/Kamran Jebreili

STOKHOLM - Švedski fudbalski trener Sven-Goran Erikson saopštio je danas da boluje od raka i da mu je u najboljem slučaju ostalo još godinu dana života, prenosi AP.

"Svi pretpostavljaju da imam bolest koja nije dobra, svi nagađaju da je to rak i jeste", rekao je Erikson za švedski radio P1.

Švedski trener je otkrio da ima rak nakon što je iznenada kolabirao.

"Moram da se borim što je duže moguće. U najboljem slučaju imam možda godinu dana, u najgorem možda malo manje", dodao je Erikson.

On se u februaru prošle godine povukao sa mesta sportskog direktora Karlstada zbog zdravstvenih problema.

"Mogao bih da razmišljam o tome sve vreme, da sedim kod kuće i da budem mrzovoljan, da mislim kako nemam sreće i tako dalje. To je najlakše uraditi. Ne, gledajte na stvari pozitivno i ne valjajte se u nesreći", rekao je švedski trener.

On je naveo da ima rak pankreasa, koji nije moguće operisati.

"Nemam velike bolove. Ali mi je dijagnostikovana bolest koju možete da usporite, ali ne možete da je operišete", istakao je Erikson.

Erikson (75) je u karijeri trenirao Degerfors, Geteborg, Benfiku, Romu, Fiorentinu, Sampdoriju, Lacio, Mančester siti, Lester, Guangžu, Šangaj, Šenžen, kao i reprezentacije Engleske, Meksika, Obale Slonovače i Filipina.