18. mart 2024 13:19

Selektor Stojković dogovorio produženje ugovora: Srbija uvek bila na prvom mestu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Selektor Stojković dogovorio produženje ugovora: Srbija uvek bila na prvom mestu

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

STARA PAZOVA - Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da je dogovorio produžetak saradnje sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i dodao da će uskoro i zvanično potpisati ugovor do jula 2026. godine.

"Prošle nedelje smo razgovarali, pregovarali i dogovorili. Ja želim kontinuitet u radu, sve drugo je čista formalnost. Srbija je uvek bila na prvom mestu. Drago mi je da smo pronašli zajednički jezik da nastavimo da se borimo i da postižemo dobre rezultate kakvi su bili u minulom periodu. Reprezentacija Srbije je uvek bila moja prva opcija kad je u pitanju moja trenerska budućnost", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Stojković (59) je selekciju Srbije preuzeo 2021. godine. On je sa nacionalnim timom izborio plasman na Svetsko prvenstvo 2022. i Evropsko prvenstvo 2024.

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi uoči prijateljskih mečeva sa Rusijom i Kiprom.

Idemo u Moskvu da pobedimo

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije izjavio je danas da očekuje pobedu u prijateljskom meču protiv Rusije. Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi uoči prijateljskih mečeva sa Rusijom i Kiprom.

Srbija će 21. marta odigrati prijateljski meč sa Rusijom u Moskvi, a "orlovi" će se četiri dana kasnije sastati sa Kiprom u Larnaki.

Stojković je otkrio formaciju u kojoj će igrati reprezentacija Srbije u Moskvi.

"Mogu da pričam, ne krijem ništa. To je ona stara polemika da Srbija ne može sa trojicom pozadi, eto igraćemo sa četvoricom. Videćemo na šta će to da liči. Bitno je da igrači prihvate principe igrom sa četvoricom ili trojicom. Videćemo u kom su stanju igrači. Ima dosta koji su odigrali puno minuta. Odigrali su svaku utakmicu, ali ima i onih koji nisu bili na zadovoljavajućem nivou", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi. 

Vlahović zbog povrede leđa propušta mečeve protiv Rusije i Kipra

Dragan Stojković je izjavio danas da će napadač Juventusa Dušan Vlahović zbog povrede leđa propustiti prijateljske mečeve sa Rusijom i Kiprom.

"Vlahović ima strahovite bolove u leđima. Razgovarali smo i juče i danas. Cele nedelje je bio pod terapijama i lekovima. Nekako su ga spremili da odigra utakmicu protiv Đenove. Hteo je da dođe na pregled, ali verujem igračima. Nema potrebe da ga maltretiramo. Bolje da ga bole sada leđa nego u junu", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Selektor Srbije je izjavio da je Matija Nastasić otkazao nastup u reprezentaciji iz privatnih razloga.

"Po objavlivanju spiska se zahvalio i rekao da ne može da dođe. Ja to potpuno razumem", rekao je Stojković.