18. maj 2024 17:06

Darko Pančev: Verujem u duplu krunu, uprava radi odličan posao

Izvor: TANJUG

podeli vest

Darko Pančev: Verujem u duplu krunu, uprava radi odličan posao

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ, arhiva

BEOGRAD - Nekadašnji fudbaler Crvene Zvezde Darko Pančev izjavio je da je zadovoljan kako radi i funkcioniše klub sa Marakane, te da očekuje da će crveno-beli da osvoje duplu krunu.

Pančev je bio član Zvezdine generacije koja je 1991. godine postala prvak Evrope i sveta.

"Uprava odlično radi, naročito Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela. Čujemo se s vremena na vreme. Zadovoljan sam kako rade, mnogo toga zavisi od njih. Želim da pohvalim državu, koja dosta pomaže i Zvezdi i Partizanu, reč je o klubovima koji su dva najveća sportska brenda u Srbiji. Upravo ta pomoć doprinosi da imaju bolje rezultate i mirniji rad", istakao je Pančev za klupski sajt.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Makedonije osvrnuo se na ovogodišnju sezonu u kojoj je Zvezda došla do 35. titule prvaka.

"Pratim Crvenu zvezdu svakodnevno. Nisam sumnjao u tim, znao sam da ćemo i ove godine biti prvaci. Imamo mnogo bolju ekipu od Partizana, kao i od TSC-a, koji su bili najozbiljniji protivnici. Zvezda je zasluženo i još jednom dominantno osvojila titulu. Čestitam svima na uspehu, želim im da tako nastave. Nadam se da ćemo osvojiti i duplu krunu, čeka nas meč protiv Vojvodine za nekoliko dana. Igrači moraju biti koncentrisani, ne sme biti opuštanja, očekujemo od njih još jedan trofej", izjavio je Pančev.

Finale Kupa Srbije između Crvene zvezde i Vojvodine igraće se 21. maja u Loznici.

"Zvezda je favorit. Nama se desilo da smo se opustili u sezoni kada smo bili prvaci Evrope, tada smo poraženi u finalu. Smatram da ova generacija Zvezdinih igrača neće ponoviti našu grešku, verujem da će maksimalno ozbiljno pripremiti utakmicu i u tom slučaju nemam dilemu da će podići trofej.

Crvena zvezda je ove godine nastupala u grupnoj fazi Lige šampiona.

"Klub prikazuje fenomenalna izdanja, kako na domaćoj sceni, tako i u Evropi. Nismo imali sreće kada su u pitanju grupe evropskih takmičenja, uvek smo za protivnike imali najbolje timove u tom trenutku. Siguran sam da će se i sreća okrenuti na našu stranu u jednom momentu i da ćemo igrati nokaut fazu takmičenja. Rezultati su zadovoljavajući, čak na nivou Evrope, mislim da se radi dobar posao i samo neka nastave tako", zaključio je Pančev.