6. mart 2023 11:33

KLS: Košarkaši Vojvodine pobedili Tamiš, Zlatibor nadigrao Vršac

Izvor: TANJUG

podeli vest

KLS: Košarkaši Vojvodine pobedili Tamiš, Zlatibor nadigrao Vršac

Foto: Shutterstock.com/ Alex Kravtsov, ilustracija

BEOGRAD - Košarkaši Vojvodine pobedili su Tamiš 83:68 u meču 24. kola Košarkaške lige Srbije i zadržali su korak sa vodećim tandemom na tabeli.

Najefikasniji u ekipi Vojvodine bio je Marko Ljubičić sa 17 poena i osam skokova, dok su po 13 dodali Dušan Beslać i Koča Jovović. Kod gostiju, najbolji je bio Kedrik Rasel sa 18 poena, a Bojan Stanojević je dodao 13.

Pobedu je upisala i Sloga u duelu sa ekipom Mladosti u Zemunu 89:87. Posle nešto boljeg starta domaćina, Kraljevčani su uspeli da uhvate ritam, potom i da u neizvesnoj završnici slave. Rezultatska klackalica je potrajala do samog kraja.

Pred poslednjih 36 sekundi rezultat je bio poravnat - 87:87, da bi Pol Andervud potom sa dva penala stavio tačku na ovaj meč.

Najefikasniji u redovima tima iz Kraljeva bio je Rašim Lemont sa 25 poena, uz šest skokova i pet asistencija, dok je Andervud ubacio 10 poena, uz po osam skokova i asistencija. Dejvis Renard je sa 27 poena i osam asistencija predvodio Mladost, a Dušan Radosavljević je dodao 16 poena.

U utakmici koja je imala gotovo jednočasovni prekid zbog problema sa tablom, Zdravlje je u Staroj Pazovi pobedilo Dunav 83:78. Meč je rešen u poslednja dva minuta.

Srđan Krsmanović je prvo vratio Dunav na samo poen zaostatka - 76:75, da bi seriju Leskovčana kojom su definitivno slomili domaćina počeo trojkom Svetozar Stamenković, a završio sa penala Noa Blekvel.

U redovima gostiju najbolji je bio Pol Morgan sa 20 poena i pet skokova. Džonatan Devante je ubacio dva poena manje. Milan Vulić sa 15 poena, odnosno Srđan Krsmanović i Miroslav Pašajlić sa po 14, bili su najzapaženiji u redovima Dunava.

U ostalim mečevima 24. kola KLS postignuti su sledeći rezultati: Sloboda - Kolubara LA 2003 95:74, Spartak - Novi Pazar 99:84, Dinamik - Čačak 88:85, Vršac - Zlatibor 81:92, dok OKK Beograd i Metalac igraju 7. marta.

Zlatibor je prvi na tabeli sa 19 pobeda i pet poraza. Metalac ima pobedu, ali i meč manje. Vojvodina i Spartak imaju po 17 pobeda i sedam poraza.