17. januar 2024 09:19

Košarkaši Klipersa pobedili Oklahomu, Finiks nadigrao Sakramento u NBA ligi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Košarkaši Klipersa pobedili Oklahomu, Finiks nadigrao Sakramento u NBA ligi

Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

LOS ANĐELES - Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su na svom terenu ekipu Oklahome rezultatom 128:117 u noćašnjem meču NBA lige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Pol Džordž sa 38 poena, sedam skokova i pet asistencija. Džejms Harden i Kavaj Lenard su postigli po 16 poena.

Kod gostiju, najbolji je bio Džejlen Vilijams sa 25 poena, sedam asistencija i tri uhvaćene lopte. Šej Gildžes-Aleksandar i Lu Dort su ubacili po 19 poena. Srpski košarkaš Vasilije Micić proveo je na terenu nešto više od 11 minuta, a za to vreme postigao je sedam poena i imao jedan skok i dve asistencije. Aleksej Pokuševski nije igrao za ekipu Oklahome.

Košarkaši Finiksa savladali su na svom terenu Sakramento rezultatom 119:117. Pobedu Finiksu doneo je Kevin Durent sa linije za slobodna bacanja 1,8 sekundi pre kraja utakmice. On je meč završio sa 27 poena, dok je naefikasniji u ekipi Finiksa bio Grejson Alen sa 29.

U redovima Sakramenta najefikasniji je bio Deron Foks sa 22 poena, dok je Domantas Sabonis zabeležio tripl-dabl učinak od 21 poena, 12 skokova i 11 asistencija.