19. februar 2024 20:05

Mitrović: Očekuju nas dve teške utakmice

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mitrović: Očekuju nas dve teške utakmice

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Kapiten reprezentacije Srbije Luka Mitrović izjavio je danas u hali "Aleksandar Nikolić", na početku priprema za utakmice protiv Finske i Gruzije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo da njegovu selekciju očekuju dva teška meča.

"Okupili smo se u malo drugačijim bojama, u drugačijoj opremi, ali sa velikom motivacijom i željom, kao i svaki put kada se nađemo u reprezentaciji. Ostavljamo sve klupske stvari iza sebe, sve lepo, loše, uspešno, manje uspešno. Svi imamo jedan cilj u glavi, to su reprezentativni prozor i dve utakmice pred nama", istakao je Mitrović.

Dodaje da je potrebno neko vreme da se igrači naviknu na novi sistem rada.

"Potrebno je sada da se prešaltamo na to što selektor Pešić traži od nas i da što spremniji dočekamo te dve utakmice, da zabeležimo što bolji rezultat, da otvorimo kvalifikacije sa dve pobede. Uglavnom su protivnici sad ekipe koje manje-više uvek nastupaju u istim ili sličnim sastavima, koje se poznaju međusobno mnogo bolje nego mi. Zato su se u prošlosti i dešavala, da tako kažem, neka iznenađenja. Definitivno nas očekuju dve teške utakmice, bez obzira na protivnika, već zbog okolnosti i koliko vremena imate za spremanje i uigravanje", konstatovao je Mitrović.

Iskusni centar tvrdi da ima umora posle napornog dela sezone.

"U reprezentaciji je sve u prvom planu, sve nam je obezbeđeno i svega ima što nam treba da se osećamo dobro, tako je i sada. Olakšaće nam dosta. Nisam samo ja, tu su i drugi igrači koji su igrali kupove koji su izuzetno naporni. Igranje sa saigračima i drugarima ostavlja u senku sve ono što je bilo, sav umor", zaključio je Mitrović.