22. februar 2024 11:17

Pešić pred meč protiv Finske: Svesni smo svojih mogućnosti,nikog ne potcenjujemo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pešić pred meč protiv Finske: Svesni smo svojih mogućnosti,nikog ne potcenjujemo

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je pred sutrašnji meč protiv Finske, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine, da su njegovi izabranici i on svesni svojih mogućnosti, ali da nikoga neće potceniti.

Utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić" počinje u petak od 20 časova, a kako je saopštio Košarkaški savez Srbije (KSS) u slobodnoj prodaji je ostalo samo još 400 ulaznica.

"Prvo, ovo je početak kvalifikacija. Ono na čemu mi moramo da insistiramo i da o tome vodimo računa je da igramo protiv Finske. Svi unutar tima, i igrači, nikoga ne potcenjujemo. Svesni smo naših mogućnosti, ali, istovremeno, nismo sami. Oko nas je mnogo šumova koji se prave, u smislu ko su ti Finci", rekao je Pešić a prenosi zvanični sajt KSS.

Podsetio je Pešić da je naša reprezentacija u prošlosti, pre nekoliko godina, izgubila od Finske i dodao da su Finci u međuvremenu dobili i Sloveniju, kao i Hrvatsku.

"Imamo ogroman respekt prema njima i tako ulazimo u utakmicu. Naravno, uvek je podrška publike važna. Navijači koji dolaze da podrže reprezentaciju trebalo bi da znaju da igramo protiv ekipe koja je timski izvanredna i da nam je njihova podrška veoma važna", zaključio je Pešić.

Na raspolaganju selektoru za meč protiv Finaca sutra i u ponedeljak protiv Gruzije su: Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev. Trojica od navedenih igrača neće biti u protokolu u sutrašnjoj utakmici.

Osim Finske i Gruzije u grupi G sa Srbijom je i Danska. Pošto je Finska kao jedan od domaćina Evrobasketa obezbedila plasman na kontinentalnu smotru, na Evropsko prvenstvo će se plasirati dve najboljeplasirane selekcije iz grupe ne računajući Finsku.