14. mart 2024 10:01

Košarkaši Partizana večeras gostuju Barseloni u 29. kolu Evrolige

Izvor: TANJUG

podeli vest

Košarkaši Partizana večeras gostuju Barseloni u 29. kolu Evrolige

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BARSELONA - Košarkaši Partizana gostovaće večeras od 20.30 časova ekipi Barselone u 29. kolu Evrolige.

Partizan je na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem klupskom takmičenju zabeležio samo jednu pobedu uz četiri poraza.

U prvom ovosezonskom meču dve ekipe, koji je odigran u okviru trećeg kola Evrolige, Barselona je u Beogradu trijumfovala rezultatom 92:83.

"Igramo protiv tima koji ima veliki kvalitet i igra veoma dobro ove sezone. Sigurno su među glavnim favoritima su za F4 Evrolige, kao i za osvajanje titule. Vraćajući se na početak Evrolige, kada smo igrali utakmicu sa njima, ništa se tu bitnije nije promenilo. Ponavljam, imaju stravičan kvalitet i biće potrebno da se odigra fantastična utakmica ako želimo eventualno neki povoljan rezultat", rekao je trener košarkaša Partizana Željko Obradović uoči meča sa Barselonom.

On je naveo da "crno-beli" neće kalkulisati u finišu sezone.

"Nema razloga da se bavimo kalkulacijama. Potrebno je da idemo iz utakmice u utakmicu. Imamo ovo gostovanje, a onda od pet poslednjih utakmica četiri igramo kod kuće. Treba ići iz utakmice u utakmicu, posle Barselone ide duplo kolo. Baviti se kalkulacijama nikada nije dobro. Imaćemo jasniju sliku situacije tamo pred kraj, ali potrebno je probati i boriti se ostati u igri do kraja za plej-in", dodao je Obradović.

Barselona se nalazi na drugom mestu na tabeli Evrolige sa 19 pobeda i devet poraza, dok je Partizan na 11. poziciji sa skorom 13/15.