11. april 2024 23:26

Evroliga: Košarkaši Panatinaikosa obezbedili drugo mesto, čekaju protivnika iz plej-ina

Izvor: TANJUG

podeli vest

Evroliga: Košarkaši Panatinaikosa obezbedili drugo mesto, čekaju protivnika iz plej-ina

Foto: Shutterstock.com/TPG85, ilustracija

ATINA - Košarkaši Panatinaikosa obezbedili su drugo mesto posle regularnog toka Evrolige pošto su večeras kod kuće pobedili Albu rezultatom 84:75 i igraće u četvrtfinalu Evrolige protiv pobednika plej-in meča između sedmog i osmog na tabeli.

Panatinaikos ima skor 23-11, koliko i Monako, ali je bolji u međusobnom skoru od ekipe trenera Saše Obradovića, kao i od Barselone (22-11) koja će bez obzira na ishod sutrašnjeg meča protiv Asvela regularni deo sezone okončati na četvrtom mestu.

Kendrik Nan je sa 28 poena bio najefikasniji u Panatinaikosu protiv Albe, 16 je dao Kostas Slukas, a 11 Marijus Grigonis. Kalifa Kumađe je predvodio Albu sa 13 poena, po 12 su dali Sterling Braun i Žig Samar.

Dan pre kraja regularnog toka Evrolige jasno je da je Real prvi, Panatinaikos drugi, Monako treći, a Barselona četvrta i ta četiri kluba imaće prednost domaćeg terena u četvrtfinalnim serijama koje se igraju na tri pobede u sistemu 2-2-1.

Real i Panatinaikos čekaju protivnike iz plej-ina, dok će Monako igrati protiv šestoplasiranog, a Barselona protiv petoplasiranog kluba. Peti će biti pobednik sutrašnjeg meča između Olimpijakosa i Fenerbahčea, a šesti poraženi iz tog duela.

Kad je u pitanju plej-in, zna se već da je Makabi sedmi i da će u prvom kolu plej-ina ugostiti u beogradskoj Areni pobednika sutrašnjeg meča između Virtusa i Baskonije. Pobednik duela između sedmog i osmog u plej-inu će u četvrtfinalu plej-ofa na Panatinaikos.

Poraženi iz sutrašnjeg meča Virtus - Baskonija biće 10. na kraju i na startu plej-ina će u goste Efesu koji je zbog boljeg međusobnog skora od obe pomenute ekipe obezbedio poziciju broj devet.

Pobednik duela između devetog i desetog će zatim u goste poraženom iz duela sedmog i osmog, a ko tu bude najbolji igraće u plej-ofu protiv Reala.

Mečevi plej-ina igraju se 16. i 19. aprila.