24. april 2024 23:30

Košarkaši Olimpijakosa poveli protiv Barselone u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige

Izvor: TANJUG

podeli vest

Košarkaši Olimpijakosa poveli protiv Barselone u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BARSELONA - Košarkaši Olimpijakosa pobedili su večeras u gostima ekipu Barselone rezultatom 77:75 u prvom meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Olimpijakosa bio je je Najdžel Vilijams-Gos sa 15 poena, dok je Ajzea Kanan dodao 14. Srpski košarkaš Filip Petrušev proveo je na terenu nešto manje od 16 minuta, a za to vreme postigao je 12 poena i imao je pet skokova. Njegov sunarodnik Nikola Milutinov igrao je pet minuta, a postigao je tri poena i imao je jednu uhvaćenu loptu.

Kod domaćih, najbolji su bili Džabari Parker i Vili Ernangomez, koji su postigli po 13 poena. Srpski košarkaš Nikola Kalinić postigao je šest poena i imao je tri skoka i jednu asistenciju za 22 minuta na terenu.

Četvrtfinalna serija se igra na tri pobede, a naredni meč na programu je u petak. Domaćin će ponovo biti ekipa Barselone.

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su ranije večeras u gostima ekipu Monaka posle produžetka rezultatom 95:91 i poveli 1:0 u četvrtfinalnoj seriji. Naredni meč biće odigran za dva dana u Monaku.