24. januar 2023 14:58

CEV objavio satnicu mečeva na EP za odbojkaše i odbojkašice

Izvor: TANJUG

podeli vest

CEV objavio satnicu mečeva na EP za odbojkaše i odbojkašice

Foto: Shuetterstock.com/zieusin, ilustracija

LUKSEMBURG - Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) saopštila je danas satnicu mečeva Evropskog prvenstva u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Srbija će na EP za odbojaše igrati u grupi A sa Italijom, Švajcarskom, Belgijom, Estonijom i Nemačkom.

Naša selekcija će prvi meč na EP odigrati 30. avgusta od 21 sat sa Švajcarskom, a dan kasnije Srbija će od 18 časova igrati sa Belgijom. Srbija i Italija će igrati prvog septembra od 21 sat. Mečeve prva tri kola naša selekcija će igrati u Peruđi. Srbija će se četvrtog septembra od 18 sati u Ankoni sastati sa Estonijom, a dan kasnije naša selekcija će u 21 čas igrati sa Nemačkom.

EP će biti održano od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Bugarskoj, Izraelu i Severnoj Makedoniji.

CEV je saopštila i satnicu EP za odbojkašice, koje će biti održano od 15. avgusta do trećeg septembra u Italiji, Nemačkoj, Estoniji i Belgiji. Odbojkašice Srbije igraće u grupi sa Ukrajinom, Slovenijom, Poljskom, Mađarskom i Belgijom.

Naša selekcija će sve mečeve igrati u Gentu. Srbija će u prvom kolu igrati sa Ukrajinom od 17 sati, a u isto vreme dva dana kasnije sa Slovenijom. Srbija i Poljska će u trećem kolu igrati 21. avgusta od 17 časova. Naša selekcija će 23. avgusta igrati sa Mađarskom od 20 sati, a dan kasnije, takođe od 20 časova sa Belgijom.