8. decembar 2023 15:17

Potpisan ugovor o sponzorstvu Odbojkaškog saveza Srbije i kompanije Vodavoda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Potpisan ugovor o sponzorstvu Odbojkaškog saveza Srbije i kompanije Vodavoda

Foto: TANJUG/Branko Lukić

MIONICA - U Banji Vrujci danas je potpisan ugovor o sponzorstvu između Odbojkaškog Saveza Srbije i kompanije Vodavoda, nakon čega je ova kompanija pustila u rad novu najsavremeniju liniju proizvodnje.

Ugovor o sponzorstvu su potpisali predsednik Odbojkaškog Saveza Srbije Đula Mešter i Vojin Đorđević, kreator i osnivač brenda Vodavoda uz prisustvo ministra sporta Zorana Gajića.

Vlasnik kompanije Vojin Đorđević istakao je da je cilj ulagati u najmlađe i motivisati mlade ljude da se bave sportom jer je sport ključan za njih.

"Vodavoda jeste prijatelj nacionalnog sporta i veliko nam je zadovoljstvo da deo uspeha koji smo stvorili u našoj zajednici podelimo i sa našim građanima i onima koji daju uspeh i radost našim građanima, a to su sportisti, Odbojkaški savez i njihove selekcije. U sport ulažemo i zbog toga što sport promoviše ono najlepše i najvažnije i sve sportske utakmice se dobijaju znanjem, istrajnošcu i srcem, iste te vrednosti koristimo i u našoj kompaniji", rekao je Đorđević.

Đula Mešter, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije istakao je da je od velike važnosti to što je značaj odbojke u Srbiji prepoznat i od domaćih privrednika i rekao da je za sportiste izbor vode veoma delikatno pitanje jer voda mora biti kvalitetna i dostupna u ogromnim količinama.

"Odbojkaški savez Srbije kao jedan od najuspešnijih saveza u Srbiji ostvario je partnerstvo samo sa najjačim brendovima, to ima poseban značaj kada je reč o oblastima koje su od vitalnog značaja za sportistu", rekao je Mešter.

Ministar Gajić kao resorni ministar izrazio je zahvalnost zbog podržavanja srpskog sporta od strane domaćih kompanija.

"Zadovoljan sam zbog toga što naš čovek, naša firma, naš biznismen prepoznaje naš srpski sport i ne samo odbojku nego jako puno sportova i na lokalu gde živi u Subotici i širom Srbije i bivše zemlje, uvek je imao senzibiletet da svakome pomogne ko mu se obrati", rekao je ministar sporta.

Vodavoda je brend koji internacionalnu snagu crpi iz svog domaćeg korena iz srca Srbije, iz netaknute prirode Banje Vrujci.

Gajić je zajedno sa vlasnikom kompanije Vodavoda pustio u rad novu liniju najsavremenije generacije koja će omogućiti veći kapacitet punjenja Vodavode.

"Današnjim otvaranjem i svečanim puštanjem u rad nove linije naši snovi koji su započeti još 2005. godine i želja da osvojimo svetska tržišta iako smo mnoga već osvojili, sa otvaranjem nove linije i povećanjem kapaciteta dobijamo mogućnost da otvaramo nova tržišta", rekao je Đorđević.

Gajić je pozvao sve da budu ekonomske patriote i da pomažu

"ovakvim firmama i ovakvim ljudima koji vraćaju našoj zajednici".

Predsednik opštine Mionica Boban Janković istakao je da su domaće kompanije od velikog značaja za dalje razvijanje i osnaživanje lokalne privrede.

"Mnogo je važno da poštujemo svoje, da poštujemo svoju tradiciju i da poštujemo svoje proizvode, da poštujemo svoje privrednike", rekao je Janković.