20. mart 2023 13:01

Mirko Ždralo za Tanjug: Sara Ćirković i Nikolina Gajić stasale za velike rezultate

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mirko Ždralo za Tanjug: Sara Ćirković i Nikolina Gajić stasale za velike rezultate

Foto: Tanjug video

NJU DELHI - Sara Ćirković i Nikolina Gajić pokazale su, uprkos eliminaciji u osmini finala Svetskog prvenstva u Nju Delhiju, da su stasale za velike rezultate, izjavio je trener bokserki Srbije Mirko Ždralo.

Ždralo, koji je sa Ćirković osvojio svetsku i evropsku juniorsku titulu, rekao je Tanjugu da je 18- godišnja bokserka na prvom velikom seniorskom takmičenju pokazala da može ravnopravno da se suprostavi velikim rivalkama, poput Japanke Rinke Kinošite, koja je prvakinja Azije.

 

"Prvo veliko seniorsko takmičenje za Saru, pre toga smo bili na "Strandžatu" u Bugarskoj, gde je osvojila bronzanu medalju, a mogla je i više od toga. Ovde smo zaustavljeni u osmini finala, ali Sara je dobila treću rundu protiv Japanke i sada nam ostaje da u narednom periodu radimo i ispravimo šta je potrebno", istakao je Ždralo.

Dodao je da smatra da je Nikolina Gajić možda i nezasluženo poražena od Brazilke Barbare Dos Santos.

"Nikolina je po našem mišljenju čak dobila prvu rundu, da su tako mislile i sudije ona bi dobila taj meč. Nejasne su tu neke stvari, ali hajde da sačekamo, pogledamo mečeve hladne glave i donosimo zaključke.

Uglavnom, Sara i Nikolina su pokazale danas da sa dosta optimizma dočekujemo ono što nam predstoji, a posebno Evropsko prvenstvo u Beogradu naredne godine", zaključio je Ždralo.